Rus Turistler, En Az 120 Gün Süreli Pasaportla Türkiye’ye Girebilecek

Rus Turistler, En Az 120 Gün Süreli Pasaportla Türkiye’ye Girebilecek

Türkiye’ye 1 Ocak 2015’ten itibaren giriş yapacak Rus vatandaşlarının yurtdışı pasaport geçerlilik süresinin en az 120 (4 ay) gün olması gerekiyor.Yeni uygulamayla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği...

Türkiye’ye 1 Ocak 2015’ten itibaren giriş yapacak Rus vatandaşlarının yurtdışı pasaport geçerlilik süresinin en az 120 (4 ay) gün olması gerekiyor.

Yeni uygulamayla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Alper Özkan, dünyada uygulanan düzenlemenin bu şekilde olduğunu söyledi.

Özkan, “Yabancılar ve Uluslararası Koruma isimli yeni yasaya göre 60 gün vizesiz olarak Türkiye’de kalma hakkına sahip Rus vatandaşlarının yurtdışı pasaportlarının geçerlilik süresi Türkiye’ye giriş yapmasından itibaren en az 120 gün olmalı. Uygulama 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe giriyor. Yasanın amacı illegal göçü önlemek. Yasa uluslar arası standartlara uygun bir şekilde kabul edildi. Avrupa Birliği yasalarına göre adaptasyon sağlanmakta.” dedi.

Rus turistler için Nisan ayında öngörülen uygulamanın ertelendiğini belirten Türk müşavir, “11 Nisan’da bu yasayı uygulamayı düşünüyorduk. Fakat Rus turistler endişelendi. Haklılardı, çünkü mayıs bayramı tatil günlerinin öncesine denk gelmişti. Seyahatlerde yabancılar için en az 4 ay pasaport geçerlilik süresi olması ile ilgili düzenlemenin ertelenme kararı konusunda Moskova Kültür ve Turizm Müşavirliği olarak hareket geçtik, ilgili mercilere bizzat başvurdum. Rusya vatandaşlarının ciddi sıkıntılarını aktardık. Türkiye Rus dostlarımız için önemli turizm ülkesi. Büyük çabamız meyvesini verdi. Uygulamayı 31 Aralık’a kadar ertelettik.” bilgisini paylaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.