Rus Senatörden Türk İş Dünyasına: Hedef Rusya’da Yatırım Ve Üretim Olmalı (Özel)

Rus Senatörden Türk İş Dünyasına: Hedef Rusya’da Yatırım Ve Üretim Olmalı (Özel)

Rus-Türk İş Konseyi Başkanı ve Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Senatörü Ahmet Palankoyev, Türk iş dünyasının asıl hedeflerinden birinin Rusya’da yatırım ve üretim olması gerektiğini söyledi.Cihan Haber Ajansı’na...

Rus-Türk İş Konseyi Başkanı ve Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Senatörü Ahmet Palankoyev, Türk iş dünyasının asıl hedeflerinden birinin Rusya’da yatırım ve üretim olması gerektiğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamalarda bulunan senatör Palankoyev, Rusya-Batı dünyası arasında son zamanlarda yaşanan yaptırım ve ambargo olaylarına değindi. Rusya’nın yeni üretici ülkeler arayışına girdiğini hatırlatan Palankoyev, “Oluşan durum Türkiye için de avantaj. Öncelikle Türkiye tarım açısından gelişmiş ülke. Ürünleri kaliteli. Bugün Ortadoğu’da yaşanan siyasi olaylar üzünden bazı bölge ülkelerinde üretim, ürün sevkiyatı bakımından ciddi sıkıntılar var. Türkiye ise istikrarlı ülke. Dolayısıyla bugün Rusya’nın böyle istikrarlı ülkenin ürünlerine ihtiyacı var. Artı, ülkelerimiz komşu ve yıllardır ticaret yapıyoruz. Fevkalade deneyime sahibiz. Lojistik, kargo ve başka işlemler Rusya’da Türk iş adamlarına yabancı değil. Bir çok Türk iş adamı Rusya’da artık yıllardır ticari faaliyet gösteriyor, Rusya’yı kendi memleketi olarak görüyor. Zaten Türkiye gıda ürünlerini Rusya’ya ihraç ediyor. Bugün bu sevkiyatın artırılmasını görüşüyoruz.” dedi.

TÜRK TARIM SEKTÖRÜ DENEYİMİNE İHTİYACIMIZ VAR

Türk iş dünyasını Rusya’ya yatırım yapmaya davet eden Rus-Türk İş Konseyi Başkanı, “Sadece ürün getirerek satmak değil, aynı zamanda Rusya’da yatırım yapmak ve üretmek önemli. Asıl hedeflerden biri bu olmalı. Bugünkü koşulları göz önünde bulundurursak tam zamanı. Aslında Türkler tarım ürünleri alanında yerel iş adamlarından daha avantaj sahibi. Çünkü Rusya’da tarım sektörü fazla gelişmedi ve Türkiye’nin deneyiminden yararlanabiliriz. Türkler bu alanda daha başarılı ve kaliteli iş yapabilir. Rus makamları da bu üretim sürecine ilgi duyacak.” şeklinde konuştu.

Rus-Türk İş Konseyi olarak ikili ekonomik ilişkilere katkı sağlamaya devam ettiklerini vurgulayan Palankoyev, “Biz konsey toplantısında son gelişmeleri ele alacağız, Türk gıda ürün sevkiyatının artırılmasına ilişkin meseleleri görüşeceğiz.” diye bilgi verdi.

İLİŞKİLERİMİZİN BOZULMASI ARTIK ÇOK ZOR BİR İHTİMAL

İkili ilişkilerin giderek arttığını da ifade eden Palankoyev, “Bence artık Moskova-Ankara ilişkileri öyle bir işbirliği boyutuna ulaştı ki, bundan sonra bu ilişkilerin bozulması çok zor bir ihtimal. Ekonomilerimiz bir birini tamamlayıcı niteliğinde. Her iki taraf da buna ilgi duyuyor. Bugün her şeyi ekonomi belirliyor. Nazar değmesin, iki ülke ekonomi ilişkileri de giderek artıyor.” ifadelerini kullandı.

HALKLAR DOSTLUĞU VE BİRLİKTELİĞİMİZ RUSYA’NIN ZENGİNLİĞİ

Son siyasi olaylara da değinen Rus senatör, “Rusya’da halklar dostluğu, birlikteliğimiz ülkemizin asıl zenginliği ve gücü. Bugün yaşanan siyasi olayları daha önce de yaşadık. Ama her zaman Rusya kendi çıkarlarını korudu ve korumaya devam edecek.” diye mesaj verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.