Rumları Bile Sevindiren Asrın Su Projesi'ne Kktc'li Sendikadan Tepki

Rumları Bile Sevindiren Asrın Su Projesi'ne Kktc'li Sendikadan Tepki

Rumların bile ağzını açık bırakan Asrın Projesi'ne Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) karşı çıktı.

Rumların bile ağzını açık bırakan Asrın Projesi'ne Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) karşı çıktı. Sendika, Türkiye'den KKTC'ye verilen suyu istemediklerini belirterek, göbek kordonuyla beslenmek istemediklerini kaydetti.

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Enerji Bakanı Veysel Eroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Varoğlu, Türkiye'yi Londra ve Zürih Anlaşmaları'na aykırı davranarak Kıbrıs'ın kuzeyine nüfusu aktırarak demografik yapıyı değiştirmekle suçladı.

Varoğlu, Veysel Eroğlu'nun Türkiye'den Kıbrıs'a su getirme projesiyle ilgili olarak "KKTC ile Anavatan'ı göbekten bağlama" projesi olarak ifade etmesinin bu konudaki düşüncelerini doğruladığını savundu.

Güven Varoğlu, açıklamasında, "Zaman zaman ihanete uğrasak da bu mücadele devam edecektir. Biz Kıbrıslı Türkler kendi yurtlarında, kendi ayaklarımız üzerinde durmak, kendi sosyal kültürel değerlerimizle birleşik bir Kıbrıs'ta barış içinde yaşamak istiyoruz. Göbek kordonuyla beslenmek istemiyoruz." ifadelerine de yer verdi.

Sendika bu açıklamasının yanı sıra daha önce de Kur'an kurslarını basmış, Kıbrıs'ta din karşıtı eylemleriyle ön plana çıkmıştı. Bunların yanı sıra KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil'in de Kıbrıs'ta bulunan İngiliz Okulu Yönetim Kurulu’na atanması ülkede tepki ile karşılanmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.