Rumlar, Kktc İfadesini Kullanan Bm'ye Ateş Püskürdü

Rumlar, Kktc İfadesini Kullanan Bm'ye Ateş Püskürdü

Rumlar, Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) polisinin gizli bir iç yazışma belgesinde, KKTC için TRNC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) ifadesi kullanmasına sert tepki gösterdi. Rum basını, Rum Dışişleri Bakanlığının...

Rumlar, Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) polisinin gizli bir iç yazışma belgesinde, KKTC için TRNC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) ifadesi kullanmasına sert tepki gösterdi.

Rum basını, Rum Dışişleri Bakanlığının konu hakkında UNFICYP nezdinde girişimde bulunduğunu yazdı. Haravgi gazetesi, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in gazeteye açıklamasında, Bakanlığın BM Barış Gücünden konu hakkında izahat istediğini doğruladığını aktardı.

UNFICYP’in Norveçli Üst Düzey Danışmanı Lynn Hastings’in, izahat vermesi için Dışişleri Bakanlığının Kıbrıs Sorunu Müdürlüğüne çağrıldığını kaydeden gazete, Hristodulidis’in, UNFICYP’in “bunun bir hatadan ibaret olduğuna atıfta bulunarak özür dilediğini” söylediğini iletti.

UNFICYP BASIN SÖZCÜSÜ: OLAY HATADAN İBARET

Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Basın Sözcüsü Michel Bonnardeaux’un konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bunun bir hatadan ibaret olduğunu söylediği iddia edildi.

Rum basını Bonnardeaux'un, şunları söylediğini iddia etti: "Taslak şeklinde olduğundan ötürü, bu gerçek bir operasyonel talimat değil, yalnızca bir iç yazışma belgesi taslağıydı. Belge, uzun zamandır burada görev yapmayan BM Barış Gücünde görevli bir polis tarafından yazıldı. Bu zaten bizim kullandığımız bir terminoloji değildir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.