Rumlar Eski Başkan Klerides’e Veda Etmeye Hazırlanıyor

Rumlar Eski Başkan Klerides’e Veda Etmeye Hazırlanıyor

Geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden Rum Yönetimi eski başkanı Glafkos Klerides’in cenaze töreni yarın gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden Rum Yönetimi eski başkanı Glafkos Klerides’in cenaze töreni yarın gerçekleştirilecek.

Rum kesiminde, halk ve devlet erkânı, geçtiğimiz günlerde vefat eden Rum Yönetimi eski Başkanı Klerides’e, son kez veda etmeye hazırlanıyor.

Klerides’in naaşının, bu sabah 09,00’dan akşam 19,00’a kadar, Lefkoşa Rum kesiminde Strovolo semtindeki Aya Sofya Kilisesi’nde katafalka konacağını belirtildi. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Rum Bakanlar Kurulu’nun tümünün, Başkanlık Konutunda açılan taziye defterini imzalamalarının ardından, Klerides’i anmak için kiliseye gidecekleri aktarıldı.

Bu gelişmelerin ardından Klerides’in cenaze töreninin, yarın saat 11.00’de aynı kilisede yapılacağı ifade edilirken, cenaze duasının Başpiskopos Hrisostomos tarafından yönetileceğini, cenaze töreni konuşmasının da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından yapılacağı bildirildi.

Klerides’in, “Konstantinu ve Eleni” mezarlığındaki aile mezarına defnedileceği öğrenilirken cenazeye Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras başkanlığında, Yunan siyaset dünyasından üst düzey yetkillerin de katılacağı açıklandı.

Rum Polisi bugünden itibaren, gerek cenazeye katılacak olan siyasilerin güvenliği, gerek düzenin sağlanması için olağanüstü güvenlik önlemleri alacağı açıklandı.

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN DA TAZİYE MESAJI

Rum basını da konu ile ilgili olarak, Türkiye Dışişleri Bakanlığının da Klerides’in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladığını yazdı.

Fileleftheros gazetesine göre, Dışişleri Bakanlığı mesajında, Klerides’in, adadaki işbirliğini yeniden yapılandıracak olan daimi ve bütünlüklü bir çözümün vaktinin geldiğini görme fırsatı olmadan hayatını kaybetmesini, oldukça üzücü bir şey olarak nitelendirdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.