Rum Basını: Türkiye'nin İlerleme Raporuna Maraş'ın Konulmasını Füle Engelledi

Rum Basını: Türkiye'nin İlerleme Raporuna Maraş'ın Konulmasını Füle Engelledi

Rum yönetiminin, AB'nin Türkiye ile ilgili ilerleme raporuna; kapalı Maraş kentinin Birleşmiş Milletler'e teslimi talebinin eklenmesi için kulis yaptığı belirtildi.

Rum yönetiminin, AB'nin Türkiye ile ilgili ilerleme raporuna; kapalı Maraş kentinin Birleşmiş Milletler'e teslimi talebinin eklenmesi için kulis yaptığı belirtildi. Rum basının, AB'nin genişlemeden sorumlu komiseri Stefan Füle’nin buna izin vermediğini yazdı.

Rum Fileleftheros gazetesi, Füle ve yakın çalışma arkadaşlarının Rum yönetiminin, 550 sayılı Güvenlik Konseyi kararına dayanılarak Maraş’ın BM’ye verilmesi ifadesinin ilerleme raporuna eklenmesi yönündeki taleplerinin reddettiğini yazdı.

Füle'nin yakın çalışma arkadaşlarının, Türk tezini benimseyip Maraş’ın yasal sakinlerine iadesinin kapsamlı çözümün parçası olduğuna, bu nedenle Güven Yaratıcı Önlem olarak kaydedilemeyeceğine vurgu yaptıklarına işaret eden gazete, şu açıklamalara yer verdi: "Gazetemiz bu yöndeki bilgileri Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano’ya ileterek Komisyon’un tezini netleştirmesini istedi. Sözcü Füle’nin güttüğü tavrı yorumlamaktan kaçındı, ancak Komisyon’un, kapalı Maraş’ın iadesiyle ilgili tezinde netti: ‘Mağusa-kapalı Maraş’ın yasal sakinlerine iadesi, iki toplumun BM himayesinde kapsamlı çözüm müzakerelerinin bir parçasıdır’ dedi. Bu açıklama ile Komisyon’un aslında tamamen Ankara’nın tezlerini benimsediği ve Lefkoşa’nın önerilerini ortada bıraktığını açıkça ortaya koydu. Sözcü, konuya çözüm bulmanın iki toplum liderine kalmış olduğunu da sözlerine ekledi." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.