Romen basını yakın takipte

Romen basını yakın takipte

Torku Konyaspor'un başarısı için ter döken yabancı oyunculardan Torje ve Marica, Romen basını tarafından adım adım takip ediliyor. Romanya'nın Dolce Sport kanalı Torje ve Marica ile maç sonunda röportaj yaptı

Romanya basını Konyaspor'da top koşturan Torje ve Marica'ya yakından takip ediyor. Önceki gün oynanan Konyaspor-Gençlerbirliği Türkiye Kupası maçını takip etmek için Konya'ya gelen Romanya'nın Dolce Sport kanalı Andre Gabriel Torje ve Ciprian Andre Marica ile maç sonunda röportaj yaptı. Konyaspor-Gençlerbirliği maçını takep eden  Dolce Sport kanalı muhabiri Ovidiu Lonescu ve kameraman Yulian Cocarneata, maç öncesinde Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Romanya basının Torje ve Marica'yı yakından takip ettiğini dile getiren  Ovidiu Lonescu, "Torje ve Marika Romanya Milli Takımı'nda oynayan önemli futbolcular. Konya'ya Romanyalı futbolcularımızı takip etmek için geldik. Romanya halkı da Torje ve Marica'yı yakından takip ediyor. Antalya Belek'te Romanya'dan bazı takımlar hazırlık kampı yapıyor. Günlerdir takımlarımızın hazırlık kamplarını takip ediyoruz. Konyaspor-Gençlerbirliği maçını takip etmek ve futbolcularımızla röportaj yapmak için Konya'ya geldik" dedi.

220.20150206104209.jpg

FUTBOLCULARIMIZA GÜVENİYORUZ

Marica'nın oynamasıyla birlikte Konyaspor'a önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Lonescu, "Marica gerçekten iyi bir futbolcu. Fakat sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kaldı. Bugün yeniden forma giyme fırsatı buldu. Marica'nın Konyaspor'a önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Torje de performansıyla dikkat çekiyor. İkisi de kariyerli futbolcular. Romanyalı oyuncunun Konyaspor'u daha yerlere getirecektir. Onların başarılı olması bizleri de gururlandıracaktır. Konyaspor'un yeni transferi Felguiras da iyi bir kaleci. Birçok maçta kalesinde devleşen bir isim. Romanyı basını Felguerias'ı yakından tanıyor. Kulüb Brüş'ten transfer edilen bir isim. Konyaspor'un doğru bir transfer yaptığına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

KONYA STADYUMUNA ÖVGÜLER

Stadyumla ilgili görüşlerini de aktaran Lonescu, "Türkiye'de Ali Sami Yen, İnönü Stadyumlarında maçlar izledim. Türkiye'de bugüne kadar gördüğüm en güzel ve etkileyici stadyum Konya'da. Birçok Avrupa şehrinde bile böyle bir stadyum yok. Konyaspor'un stadyumu Romanya'daki Bükreş ve Brüj'deki stadyumlardan daha güzel. Stadyumun ambiyans ve tasarımı gerçekten mükemmel. Konyaspor taraftarının maçlara olan ilgisi de dikkatimizi çekti. Romanya'da maçlara gelen taraftar sayısı her geçen yıl azalıyor. Konya'da maçlara büyük ilgi olması bizi şaşırttı" diye konuştu.

Maçın ardından Dolce Sport ekibi önce Ciprian Marica ve daha sonra da Gabriel Torje ile röportaj yaptı. Marica, sakatlığının geçtiğini ve bugün forma giyme şansı bulduğunu belirterek, "Futbolumu tam anlamıyla sahaya yansıtacağım. Hedefim Konyaspor'un ligi iyi bir yerde tamamlaması ve yeniden Romanya Milli Takımının formasını giymek olacak" dedi. Gabriel Torje ise "Konya'da Romanya futbolunu temsil ediyoruz. Marica'nın sakatlığının geçmesi ve yeniden forma giymesinden dolayı çok mutluyum. Marica ile birlikte Konyaspor'a büyük katkılar sağlayacağız" dedi.

İbrahim BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.