Romanya Sandık Başında

Romanya Sandık Başında

Romanya, cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında. 18,2 milyon seçmen için yurt genelinde 18 bin 550, yurt dışında 294 sandık kuruldu. Saat 10 itibariyle sandığa gitme oranı yüzde 6,5 olarak gerçekleşti.Oy verme işlemi yerel saatle...

Romanya, cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında. 18,2 milyon seçmen için yurt genelinde 18 bin 550, yurt dışında 294 sandık kuruldu. Saat 10 itibariyle sandığa gitme oranı yüzde 6,5 olarak gerçekleşti.

Oy verme işlemi yerel saatle 7'de başladı. Büyük güvenlik önlemlerinin alındığı seçimlerde 18 yaşını dolduran seçmenler, sabahın erken saatlerinden itibaren kurulan sandıklarda oylarını kullanmaya başladı. Siyasetçilerin oy kullandığı sandıklarda yoğunluk gözlendi.

Başbakan Yardımcısı Liviu Dragnea oyunu kullandıktan sonra Romanya’nın en yüce makamı için herkesi oy kullanmaya çağırdı. Dragnea, "Geleceğimizi garanti altına almak için, devleti vatandaşa hizmet eder hale getirmek için oy kullandım. Oyumu ülkeyi nasıl yöneteceğini bildiğim biri için kullandım." dedi.

Romanya’nın 25 yıllık demokrasi hayatında 6.’sı yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 aday yarışıyor. İkisi kadın olan adaylar arasında çekişme, sağ ve sol bloğun isimleri arasında yaşanıyor. İlk turdan bir sonuç alınmasının beklenmediği seçimlerin ikinci turu 16 kasımda.

Oy verme işlemi yerel saatle 21’e kadar sürecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.