Romanya Cumhurbaşkanı Basescu Oyunu Kullandı

Romanya Cumhurbaşkanı Basescu Oyunu Kullandı

Romanya’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görevdeki Cumhurbaşkanı Traian Basescu oyunu kullandı. ‘Veda oyu kullanmaya geldim’ diyen Basescu’yu bir grup vatandaş tezahüratlarla uğurladı.Romanya’da halk 6. Cumhurbaşkanını seçmek...

Romanya’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görevdeki Cumhurbaşkanı Traian Basescu oyunu kullandı. ‘Veda oyu kullanmaya geldim’ diyen Basescu’yu bir grup vatandaş tezahüratlarla uğurladı.

Romanya’da halk 6. Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında. İki seçim kazanarak son 10 yıldır cumhurbaşkanlığı makamında oturan Traian Basescu, oy verdiği okulda büyük bir ilgiyle karşılandı. Oy vermeye eşiyle gelen Basescu, "Veda oyumu kullanmaya geldim" dedi. 10 yıl sonra Romanya’da farklı bir tip cumhurbaşkanının göreve geleceğini kaydeden Basescu, hukuk devleti noktasındaki kazanımların korunması temennisinde bulundu.

Oy verdiği okuldan ayrılırken basına konuşan Basescu, herkesi sandığa çağırdı. Esprileriyle dikkat çeken Basescu, "14 aday var, hiçbiri bana benzemiyor, ama yine de sandığa gelin ve sağladığım kazanımları devam ettirecek birini seçin." ifadelerini kullandı.

Bir grup vatandaş Basescu’ya tezahüratta bulunurken, bir kadın protesto eyleminde bulundu. Eşinin 6 yıl önce çalıştığı istihbarat kurumundan gerekçesiz atıldığını kaydeden kadın, yardıma muhtaç hale geldiğini söyledi.

18,3 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Romanya’da oy verme işlemi yerel saatle 21’e kadar sürecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.