Riyad'da 'Evden Yatırım Ve Üretici Aileler Fuarı' Açıldı

Riyad'da 'Evden Yatırım Ve Üretici Aileler Fuarı' Açıldı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 'Evden Yatırım ve Üretici Aileler Fuarı' açıldı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 'Evden Yatırım ve Üretici Aileler Fuarı' açıldı. Riyad Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen fuarın açılışını Riyad Emiri Prens Halit bin Bandar bin Abdülaziz yaptı.

Fuarda yaklaşık 500 Suudili bayanın evlerinde kendi ürettikleri değişik yerli üretim ürünlerin pazarlanması amaçlanıyor. Fuarda; gıda, aksesuar, el sanatları, giyim, dekorasyon ve mobilya gibi yüzlerce çeşit ürün sergileniyor. Fuarın, katılımcı üretici Suudili bayanların birbirleri ile tanışmaları, ürettikleri ürünleri tanıtmaları ve birbirlerine destek olmaları yönünden önemine dikkat çekiliyor.

Fuara evinde tasarladığı kıyafetlerle katılan Um Abdurrahman'ın yaptığı açıklamada, "Tasarımlarım bana özel ve yaptığım bir modeli tekrar etmemeye çalışıyorum. Arap kültürünü Türk kültürü ile karıştırmayı seviyorum." dedi.

Suudi Arabistan'ın farklı illerinden gelen bayanlar kendi yörelerine has yemekler hazırlayıp ziyaretçilere ikram etti. Fuara Mekke'ye has yemeklerle katılan Um Abdullah, fuarın farklı kültürlerin tanıtılması açısından bir fırsat olduğunu belirtti. Abdullah, "Necd bölgesinde yaşayan ve 20 yıldır Hicaz'a gitmeyen bir bayan gitse bile sadece Umre yapıp geri dönüyor. Burada insanlar ne yapar, ne yer, ne içerler bilmez. Ben buraya kahvaltıda ne yeriz, öğle yemeğinde ne yeriz, akşam yemeğinde ne yeriz, ne giyeriz onu göstermeye bilgilendirmeye geldim." ifadelerini kullandı.

'Evden Yatırım ve Üretici Aileler Fuarı'nda evde hazırlanmış turşuların yanı sıra ev dekorasyon ürünleri de ilgi gören stantlar arasında yer aldı.

Evinde hazırladığı değişik el sanatlarını fuarda tanıtan Nura Haşim ise açıklamasında, "Temenni ederim ki ürünlerimizi ülkenin her yerine ulaştırmak, sonra da Körfez ülkelerine ulaşmak. Onlar bizdeki el sanatlarını görsün bizde onlardakileri görelim." dedi.

Fuarı gezen Riyad Emiri Prens Halit bin Bandar bin Abdülaziz katılımcılarla ve ziyaretçilerle sohbet etti. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Prens, " Bu fuarda, Suudili kızlarımızın yaptıklarını görmekle, bir Suudili vatandaş olarak iftihar ediyorum." şeklinde duygularını ifade etti.

05 Ekim tarihine kadar sürecek olan fuara, evinde üretim yapan bütün Suudili bayanlara katılabiliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.