'Risale-i Nurların Basımının Devlet Tekeline Alınması Vicdanları Yaraladı'

'Risale-i Nurların Basımının Devlet Tekeline Alınması Vicdanları Yaraladı'

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda 'Torba Kanun' tasarısı olarak bilinen 'İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' kabul edildi. Böylelikle Risale-i Nurların basımının devlet tekeline...

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda 'Torba Kanun' tasarısı olarak bilinen 'İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' kabul edildi. Böylelikle Risale-i Nurların basımının devlet tekeline alınması da kanunlaştı.

    Bu duruma tepki gösteren MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, bu düzenlemenin vicdanlarda kabul görmesinin mümkün olmadığını vurguladı. "Öfkeyle kalkan zararla oturur" türünde bir karar olduğunu ve bunun zararını bir gün mutlaka AKP iktidarının da göreceğine dikkat çeken Işık, "Devlet el koydu; basacağının garantisi yok. Nerede basacak?" dedi.

    Risale-i Nurların 161 gündür basılmadığına dikkat çeken Işık, tek parti döneminde bile bile görülmemiş çok ciddi bir demokrasi yarası olduğunun altını çizdi. Er ya da geç bu hükmün tekrar Meclis gündemine geleceğini belirten Işık, hukuken haklı olmasının vicdanlarda, herkesin rahat edeceği anlamını taşımayacağını ifade etti.

    Maddenin ucunun açık olduğunu ve bunun bir takım sıkıntıları da beraberinde getireceğini anlatan Işık, Risale-i Nurların basılmamasının manevi boşluklar da doğuracağına dikkat çekti. İktidar partisinin aklı selim bir şekilde "Biz nereye gidiyoruz, nereye götürmek istiyoruz" diye düşünmeleri gerektiğini vurgulayan Işık, "Bir grubu yok etmek için, her yönden o gruba kısıtlama getirmek, birilerini memnun edebilir. Bu bir kişi veya bir gruptur. Vicdanları rahatlatmaz." diyen Işık, Allah indinde insanların yaptıklarıyla sorgulanacağını hatırlattı. "Bu kanun hükmü, birçok hükümde olduğu gibi vicdanlarda yara açmıştır." diyen Işık, AKP'ye çağrıda bulunarak ülkeyi adaletli kalkındırarak yönetmesini istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.