RİDA’dan uluslararası kurban yardımı

RİDA’dan uluslararası kurban yardımı

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği bu yıl kurban organizasyonunu dünyanın 5 ayrı bölgesinde organize etti. Dernek tarafından binlerce kurban hissesi yetim ve mazlumlara ulaştırıldı.

Konuyla ilgili olarak RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği’nden yapılan açıklamada, “Kenya Dadab kampı, Somali’deki büyük kuraklık ve açlık neticesinde ölüm yolunu aşarak gelen Somalili Müslümanların oluşturduğu bir kamp. Bölgede bilinen tek kurban çalışmasını yürüten RİDA Derneği bütün kurbanlarını deve hissesi olarak kesti.

Kenya’nın Uganda sınırına yakın Turkana bölgesine BM tarafından 31 yıl önce kurulan ağırlığını Sudan, Uganda ve Somalili Müslümanların oluşturduğu ayrıca 15 ayrı Müslüman ülkesinden mültecilerin yaşadığı Kakuma kampına ilk ve tek Müslüman yardım kuruluşu olarak giren derneğimiz kampta yaşayan Müslümanlar tarafından “bir gün geleceğinizi biliyorduk” cümleleri ve gözyaşlarıyla karşılanmıştır. Yaklaşık 110 misyoner kuruluşun olduğu ve Misyonerlerin kıskacında bir yaşam süren Müslümanlar çok büyük sıkıntı içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar” denildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi: Kurbanlarımızın büyük bir çoğunluğunu bahsettiğimiz bu Afrika bölgelerinde ve deve hissesi olarak kesmiş ve etlerini pay olarak dağıtmış bulunuyoruz. Bölgede yine ihtiyaç durumuna göre özellikle son yaşanan olaylardan sonra fakir olan ve durumu her geçen gün dahada kötüye giden Afganistan’da yüzlerce yetim ailesine kesilen kurbanlarımızın etleri ulaştırıldı. Ayrıca Gürcistan ve ülkemizde de kurban faaliyetini gerçekleştirmiş bulunmaktayız.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.