RİDA'dan Kenya'da sünnet seferberliği

RİDA'dan Kenya'da sünnet seferberliği

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA-DER) 12 kişiden oluşan bir heyetle Kenya’ya gidiyor. Kakuma kampında 3 bin yetim ve yoksul çocuk sünnet ettirilecek.

RİDA-DER’in faaliyetlerini yerinde incelemek üzere yola çıkan ekip adına bir basın açıklaması düzenleyen RİDA-DER Genel Sekreteri Dr. İsa Kaya, Somali ve Kenya’da yürüttükleri faaliyetlerinin yıl boyu kesintisiz devam ettiğini söyledi. Dünyanın en büyük mülteci kamplarından biri olan Dadab kampına ve Uganda sınırında bulunan Kakuma kampına düzenleyecekleri ziyaretin detayları hakkında açıklama yapan Kaya, “RİDA Derneği olarak doktorlardan ve gönüllülerden oluşan 12 kişilik bir ekiple yola çıkıyoruz. Derneğimizin yetim merkezli yürüttüğü çalışmalar kapsamında açılan yetimhaneler, aşevleri, medreseler, eğitim faaliyetleri, sağlık faaliyetleri ve acil insani yardım gibi birçok alanda yaptığı çalışmalarla ümmetin yetimlerine ve yoksullarına sahip çıkmaya devam ediyor. Derneğimizin Kenya Kakuma kampında organize ettiği, 3000 yetim ve yoksul çocuğumuzu sünnet etmek üzere yola çıkıyoruz. Ekibimizin bir kısmı ilk olarak derneğimizin Somali sınırında bulunan Dadab kampındaki medreseleri ve mescitleri, aşevlerini yerinde inceleyecek. O kampta bulunan yetimlerimizle kucaklaşacak. Yine ekibimiz Kenya’nın Garissa şehrinde bulunan RİDA Yetimhanesinde de faaliyetlerimizi yerinde inceleyecek” dedi.

KAMPTAKİ TEK İSLAMİ KURULUŞ RİDA

RİDA derneğinin bugüne kadar 13 bini aşkın sünnet gerçekleştirdiğini ifade eden Kaya, bu yolculukta yapacakları sünnet çalışması için şunları söyledi: “Sünnet yapacağımız kampın adı Kakuma kampı. 127bin mültecinin yaşadığı BM kampında insanlar özellikle Müslümanlar çok zor şartlar altında yaşıyorlar. Maalesef 100’ün üzerinde misyoner kuruluşun bulunduğu kamptaki tek İslami kuruluş RİDA. Sünnet yapmak Afrika için bu insanlar için çok önemli. İslami bir uygulamanın yanı sıra AİDS gibi birçok hastalığında önüne geçmiş oluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 13bini aşkın çocuğumuzu sünnet etmiştik. İnşallah bu yıl bir ilke imza atarak dernek olarak gönüllülerimiz ve vatandaşlarımızın desteğiyle, 3 kıtada çalışma yaptığımız ülkelerde 10bini aşkın çocuğu sünnet etmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmayı Ankara Deniz Feneri derneğinden de kardeşlerimiz destekliyor. Biz bütün STK’larımızla işbirliği yapmaya hazırız. Derneğimizin Kakuma kampında yaptığı medrese ve sağlık çalışmaları ile yüzlerce Turkanalı kardeşimiz İslam’ı seçmekte. Belki de en büyük kazançlarımızdan birisi de bu. İnşallah bu yolculukta yeni Müslüman olan kardeşlerimizle de kucaklaşacağız” dedi. Kaya son olarak ziyaret sonrası yapılan çalışmalar ve izlenimleri de kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

10 BİN ÇOCUĞU SÜNNET YAPACAĞIZ

Daha sonra söz alan RİDA Derneği yönetim kurulu üyesi Dr. Fatih Soydemir, RİDA Derneği olarak 5 yılda 13bini aşkın çocuğu sünnet gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu rakamın 7bin 300 ünü 2014 yılında yaptıklarını söyleyen Soydemir şunları söyledi. “İnşallah gönüllülerimizin desteğiyle 2015 yılında 5 farklı ülkede 10bin çocuğu sünnet yapmayı hedefliyoruz. Bu sünnetlerin ilkini de Kenya’ya Kakuma kampına yapıyoruz. Bu sünnetin ardından 2. Seferimiz Afganistan’a olacak inşallah. Bir çocuğumuzu sünnet etmenin bedeli sadece 25 TL” dedi. Soydemir son olarak şu sözlere yer verdi. “Çalışmalarımıza destek olmak isteyen vatandaşlarımız dernek merkez binamıza gelebilecekleri gibi, www.ridader.org sitesinden online bağışta bulunabilirler. Çalışmalarımız hakkında detaylı bilgi almak isteyen hayırsever vatandaşlarımız, +90332 234 16 16 telefondan bizlere ulaşabilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.