Ribat Sudan’da külliye açtı

Ribat Sudan’da külliye açtı

Ribat Eğitim Vakfı’nın İnsani Yardım Derneği Ribat İnsani Yardım Derneği Sudan'da, Hüseyin Akseki Camii ve Külliyesi’ni açtı, yetim ailelerine süt keçisi yardımında bulundu.

Ribat İnsani Yardım Derneği çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda bölgede Aş Evi ile hizmet veren Ribat İnsani Yardım Derneği şimdide Sudan’da, cami, eğitim merkezi ve yurttan oluşan külliye inşaatını tamamlayarak, düzenlenen bir törenle hizmete açtı. Sudan’da yapımı tamamlanan Hüseyin Akseki Camii ve Külliyesi, Türkiye’nin Hartum Büyük Elçisi Cemalettin Aydın, Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendi, Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman ve bölge halkının katılımıyla hizmete açıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Türkiye Sudan Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, “Ribat Eğitim Vakfına ve kıymetli Abdullah Büyük Hocama bu güzel hizmetlere öncülük ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Son zamanlarda Türkiye’nin Afrika ile gelişen ilişkilerini bölge açısından çok önemli buluyorum. Sudan yeni Türkiye’nin ve Türkiye’nin gelişen dış politikasının için önemli ülkelerdendir. Buraya iş adamlarımız geliyor ama bununla birlikte yardım kuruluşlarımızda geliyor. Afrika açılımımız iki yönlü olarak, sağlıklı bir şekilde yürüyor. 2014 yılına baktığımızda ticaret hacmimiz arttı. İhracatımız yüzde 15 bir artışla 305 milyon dolar civarına ulaştı. Yine körfez üzerinden buraya gelen ciddi bir ticaretimiz var. Sudan halkı bizim dost ve kardeş halkımızdır yüzyıllarca beraber yaşamışız. Tarihi ve köklü ilişkilerimiz bulunmaktadır. Hüseyin Akseki Külliyesi’de Anadolu insanının gönül zenginliğinin bir yansıması olarak burada neşet etti. Külliyeye baktığımız zaman yanında su kuyusu var, öğrencilerin kalabileceği yurtları var, Kuran Kursu ve eğitim haneleri var. Bu güzel hizmetlerden dolayı tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

MÜSLÜMAN İŞGAL YAPMAZ

Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendi de burada yaptığı konuşmada, “Müslüman insan işgali bilmez onun toprak işgaliyle ilgisi yoktur. Ecdadımız yeryüzü coğrafyasında 25 milyon kilometre kare alana medeniyeti, insanlığı, paylaşmayı, merhameti getirmiş ve bizlerde onların torunları olarak aynı duyguyu aynı vazifeyi sizlerle paylaşmak için buralara geliyoruz. Fetih köyümüze bu güzel hizmetleri kazandıran Akseki ailesine ve açılan su kuyularında vesile olan kardeşlerime teşekkürlerimi takdim ediyorum” diye konuştu. Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyid Duman ise “Sudan’da binlerce yetim yavrumuzun günlük yemek ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Amacımız bu çocuklarımızı tehlikelerden korumaktır ve eğitimlerini daha güzel ve nitelikli şartlarda almalarını sağlamaktır. Ayrıca hafta sonları da daha nitelikli üniversite ve liselere yerleşebilmeleri için yetimlerimize eğitim veriyoruz. Sudan Afrika’nın kalbi Sudan ne kadar sağlam durur ne kadar dirençli olursa Afrika’nın İslami manadaki duruşu bu kadar güçlü olur. Bu gün Sudan’da misyonerlik çalışması başarılı olmamıştır. İşte bunun nedeni bu yavrularımızın Kur'an öğrenmeleridir, bu hizmetlerdir. Bizlerde daha güzel ve nitelikli eğitim alabilmeleri için elimizden gelen tüm gayretimizi bu yavrularımıza sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı. Törende, Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendi'ye, Hartum Büyük Elçisi Cemalettin Aydın'a ve Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyid Duman'a bölge halkı adına plaket takdim edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.