Ribat Dergisinden Ramazana özel sayı

Ribat Dergisinden Ramazana özel sayı

Ribat Dergisinin 344üncü sayısı, Ramazana özel 64 sayfalık Rahmet mevsimi eki ile okurlarının karşısına çıktı

Ribat Dergisi’nin 344’üncü sayısı, Ramazan’a özel 64 sayfalık Rahmet mevsimi eki ile okurlarının karşısına çıktı.

Okurları ile ilk kez 1982 yılında buluşan ve 30’uncu yılına merdiven dayayan Ribat Dergisi Ağustos 2011 sayısında (344. sayı) okurlarının karşısına Rahmet Mevsimi isimli özel ramazan eki ile çıktı. 64 sayfadan oluşan ve içinde değerli ilim adamları ile söyleşilerin bulunduğu dergi 01 Ağustos 2011 tarihinden itibaren okurları ile buluştu.

Derginin başyazarı Abdullah Büyük Hocaefendi’nin, “Kulluğumuzun Seviye Kazanmasında Takva’nın Yeri” başlıklı yazısı ile açılan dergi sayfaları, Prof. Dr. Ali Akpınar’ın secde ayetlerini incelediği yazısıyla devam ediyor. Bu ay sayfalarına üç söyleşi birden taşıyan Ribat, Prof. Dr. Saffet Köse, Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ve Ali Rıza Demircan ile farklı konularda üç söyleşi gerçekleştirdi. Kapak konusunu oldukça farklı bir şekilde dergi içeriğine yayan Ribat Dergisi, Ramazan’da verilen lüks iftar davetlerini Musa Gün Hocaefendi’ye sordu. Kalemden Kelâma isimli köşesinde Musab Seyithan okurlarına “Ramazan Gecelerini ve Kadir Gecesi’ni Nasıl İdrak Etmeliyiz?” sorusuna cevap ararken, Mesnevî’den Damlalar isimli köşesinde Betül Güçlü “Mevlânâ’ya Göre Ramazan ve Oruç”u anlattı.

Derginin söyleşi konuklarında Prof. Dr. Saffet Köse Ramazan ayının önemini anlatırken, Ramazan’da ve diğer günlerde yapılan ibadetlerin günlük yaşantımıza etkilerini dile getiriyor. Derginin diğer söyleşi konuklarından Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, dünyevileşmeyi; Ali Rıza Demircan ise merhameti anlatıyor.

Ribat Dergisi, Ramazan ayına özel 64 sayfadan oluşan dolu dolu Rahmet Mevsimi isimli ekinde Prof. Dr. Süleyman Toprak, Prof. Dr. Ali Akpınar, Prof. Dr. M. Bahaüddin Varol ve Prof. Dr. Mehmet Eren ile Ramazan üzerine söyleşiler gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ömer Karahan’ın “Mide Fesadı ve Ramazan” başlıklı yazısında Ramazan’da çok ve düzensiz yemeyi anlattığı ekte, Abdullah Büyük Hocaefendi Ramazan’ın farklı yönlerini ifade ederken, diyetisyen Aslı Cemile Özatan, Ramazan’da beslenmeyi anlattı. Rasim Özdenören ve Mustafa Kutlu’dan oruçla ilgili küçük iktibasların da yer aldığı Rahmet Mevsimi, Ramazan’a özel yemek tarifleri, şiir gibi bölümler de içeriyor. (MERHABA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.