Restoran Yangını, Kadın Çalışanı Hastanelik Etti

Restoran Yangını, Kadın Çalışanı Hastanelik Etti

Kadıköy'de bir restoranda yangın çıktı. Dumandan etkilenen bir kadın çalışan yaralandı. Uzun süre yerde ambulans bekledikten sonra hastaneye kaldırılan kadın çalışanın durumunun ağır olduğu öğrenildi.Yangın, saat 12.30 sıralarında...

Kadıköy'de bir restoranda yangın çıktı. Dumandan etkilenen bir kadın çalışan yaralandı. Uzun süre yerde ambulans bekledikten sonra hastaneye kaldırılan kadın çalışanın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yangın, saat 12.30 sıralarında Caferağa Mahallesi Mühürdar Caddesi 54 numarada meydana geldi. Ünlü bir restoran zincirinin Kadıköy Şubesi’nin üst katında henüz bilinmeyen bir nedenle yağın çıktı. İş yerini kısa sürede boşaltan çalışanlar, itfaiye ekiplerine haber verdi. Bu sırada çıkan yoğun duman nedeniyle M.K (22) isimli kadın çalışan baygınlık geçirerek yere düştü. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, hemen M.K’yı sedyeye koyarak dışarı çıkardı. Cadde üzerinde yere konulan yaralı için sağlık ekipleri çağrıldı. Bu sırada görevliler ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. Yaralı kadının hemen hastaneye götürülmesi gerektiğini belirten vatandaşlar ile görevliler arasında sözlü tartışmalar bir süre devam etti. Tepkilerin artması üzerine görevliler, yaralı kadını tekrar içeriye taşıdı. İtfaiye ekiplerinin bu davranışı da çevredeki esnaf tarafından tepkiyle karşılandı.

Bir kadın restoranın havası olduğunu, yaralının içeride nefes alamayacağını belirterek dışarı çıkartılmasını istedi. Ancak görevliler M.K’nın dışarı çıkartılmasına izin vermedi. Bir süre daha sedye üzerinde ambulans bekleyen M.K’ya birlikte çalıştığı arkadaşları destek verdi. Bir arkadaşı sağlık ekipleri gelene kadar M.K’nın ellini bırakmadı. Yaklaşık 20 dakika sonra gelen sağlık ekipleri yaralıyı Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırdı. Acil serviste tedavi altına alınan yaralının hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

Bu arada, olay yerinde çekim yapan gazeteciler iş yeri sorumlusu tarafından engellenmek istedi. Yerde nefes alamayan çalışanıyla ilgilenmek yerine gazetecileri engellemekle meşgul olan görevli vatandaşların tepkisini çekti. Bazı vatandaşlar “neden hastaneye götürmüyorsun, ya ölürse!” şeklinde tepki gösterdi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.