Ressamlar Konya'yı resmedecek

Ressamlar Konya'yı resmedecek

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinin, Konyanın tarihi ve kültürel tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 1. Uluslararası Bilim Kültür Sanat Günleri kapsamında düzenlediği Ressamlar Buluşuy

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin, Konya’nın tarihi ve kültürel tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 1. Uluslararası Bilim Kültür Sanat Günleri kapsamında düzenlediği “Ressamlar Buluşuyor” etkinliği büyük ilgi görüyor.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KTO Karatay Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk bilinciyle Konya’nın her alanda gelişmesi için hareket ettiğini belirterek, “Yeni bir üniversite olmamıza rağmen uluslararası etkinliklere imza atmaya, Konya’nın ve bölgenin gelişimine sadece sanayi ve ticaret alanında değil kültür ve sanat alanında da katkı sağlamaya devam ediyoruz. 1. Uluslararası Bilim Kültür Sanat Günleri çerçevesinde 20 ülkeden gelen 32 ressam Konya’nın tarihi ve kültürel yerlerini kendi özgün yorumlarıyla resmederek çok değerli çalışmalar ortaya koymaktadırlar ve çok büyük sanatsal değere sahip olan bu çalışmaları Konya’mızda bırakacaklar” dedi. Atölye çalışmalarının halka açık olduğunu  her kesimden vatandaşımızın çok büyük ilgi gösterdiğini de vurgulayan Rektör Prof. Dr. Babaoğlu, isteyen herkesin gelip çalışmaları yakından izleyebileceğini ve dünyaca ünlü ressamlarla görüşebileceğini söyledi.

Etkinliğin küratörlüğünü yapan Ressam Orhan Cebrailoğlu da organizasyonun kusursuz bir şekilde devam ettiğini ve sanatçıların Konyalıların ilgisinden çok memnun olduklarını belirterek, “Atölye çalışmalarımız beklenilenin üstünde bir ilgi görmektedir. Sanatçılarımız aldıkları bu pozitif etkiyle, Konya’dan aldıkları manevi havayı kendi dünya görüşleriyle birleştirerek tuvallere yansıtmaktalar ve çok değerli eserler ortaya çıkmaktadır. Ayrıca burada sanatçılarımız birbirleriyle etkileşime girerek yaşam tarzlarını ve sanatsal dinamiklerini paylaşıyorlar ve bir gönül birlikteliği ortaya koyuyorlar. Bu tür sanatsal gelişmeler Konya’nın ufkunu açmakta ve Konya’ya katma değer sağlamaktadır. Ressamlarımızın eserleri 27 Mayıs Cuma günü açılacak olan sergiyle son bulacak. Sergi açılışına tüm halkımız davetlidir ” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.