Rektör Uçar: Bü Sağlık Alanında Da Gelişimini Sürdürüyor

Rektör Uçar: Bü Sağlık Alanında Da Gelişimini Sürdürüyor

Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi'nin her alanda görülen hızlı gelişim ve değişimlerinin sağlık alanında da devam ettiğini söyledi. Rektör Uçar yaptığı açıklamada, Sağlık Yüksekokulu...

Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi'nin her alanda görülen hızlı gelişim ve değişimlerinin sağlık alanında da devam ettiğini söyledi.

Rektör Uçar yaptığı açıklamada, Sağlık Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yeni hizmet binalarının tamamlanarak eğitim faaliyetlerini sürdürdüğü belirterek Tıp Fakültesi morfoloji binası ile 200 yatak kapasiteli yeni Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu’nun da yapımlarının devam ettiğini ifade etti.

    Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Onkoloji ve Tüp Bebek gibi ihtiyaç duyulan önemli branşlarda da yeni polikliniklerin açılması çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Uçar, "2006 yılında kurulan üniversitemiz 2011 yılından sonra hızlı bir tempo ile bir yandan fiziki gelişim ve değişimlerin devam ettirirken bir yandan da üniversitemizin başarı sıralaması giderek üst sıralara doğru tırmanmaktadır. Şu an itibari ile üniversitemizde daha önceden yarım kalan ve bu dönemde başlanıp tamamlanan 12 adet projemiz var. Bunların da açılışlarını çok yakında gerçekleştireceğiz. İnşaatları devam eden, bitmek üzere olan ve yeni başlayan 6 kadar da projemiz var. İnşallah bunları da kısa sürede tamamlayarak Yozgatımızın ve üniversitemizin hizmetine sunmuş olacağız. İnşaatı yarım kalan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi tamamlandı. TOKİ ile işbirliği ile yaptığımız Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi ile Rektörlük ve İdari Birimler yeni hizmet binamız, Tıp Fakültemiz Morfoloji Binası ile 200 yataklı yeni Araştırma ve Uygulama Hastanemiz ve bunun gibi birçok projemiz de halen devam ediyor." dedi.

    Türkiye’de üniversite sayısının 185 olduğunu söyleyen Uçar,”Üniversiteler arasında 5 ayrı kriterle sıralamaların yapıldı. Kriterlerden birincisinin öğretim elemanlarının makale sayıları, ikincisinin de bu makalelere yapılan atıf sayıları oluşturuyor. Bu kriterleri bilimsel dokümanların sayısı, doktora öğrencilerinin sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı takip ediyor. Bu kriterlerle üniversiteler arasında sıralamalar yapılıyor. URAP performans değerlendirmesini Türkiye’de yapıyor. Ülkemizdeki 185 üniversiteden bizim de içinde bulunduğumuz 2000 yılından sonra kurulanlar kategorisinde 51 üniversite bulunmakta. Bozok Üniversitesi olarak ilk 10’da bulunmanın onurunu ve haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.