Rebacca Grun: Türkiye’deki Yapısal Değişiklikler Devam Edecektir

Rebacca Grun: Türkiye’deki Yapısal Değişiklikler Devam Edecektir

Dünya Bankası’nda ’Türkiye’de İyi İşler’ adlı raporu kaleme alan Rebacca Grun, “Türkiye’deki yapısal değişikliklerin devam edeceğine inanıyorum.

Dünya Bankası’nda ’Türkiye’de İyi İşler’ adlı raporu kaleme alan Rebacca Grun, “Türkiye’deki yapısal değişikliklerin devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) Türkiye ekonomisini değerlendiren Grun, 2009‘dan bu yana devam eden yapısal değişikliklerin olumlu olduğuna işaret etti. Grun, “Türkiye’de gerçekten çok yapısal değişiklikler oldu. Tarımdan sanayiye geçiş konusunda ya da tarım sanayi bünyesinde de düşük verimlilikten yüksek verimliliğe üretkenliğe geçiş noktasında da çok ciddi yapısal şeyler gelişti. Cari açığa, dövizdeki dalgalanmaya rağmen Türkiye’de yapısal değişiklikler oldu. Şahsen ben bu durumun Türkiye’de devam edeceğine inanıyorum. Türkiye’de iş ortamı yapısal değişikliklerin yavaşlamasına engel olmayacağına inanıyorum. Bunun yanında yakın zamanda açıklanacak olan Ulusal İstihdam Stratejisi de bu son halini alan Ulusal İstihdam Stratejisi de sosyal partnerlerin katılımıyla hazırlanan bir çalışma oldu bir çok önemli konuya değinen bir estrüman halini aldı. İş yaşamında esneklik, kıdem tazminatı gibi birçok konuyu daha kolay hale getiren unsurlar barındıran bir strateji. Ben bu durumu daha da kolaylaştıracağını tahmin ediyorum. Tabi ki kimse geleceği tahmin edemez. Ancak ben bunun yapısal değişimin devam edeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

2009’da Türkiye’nin yaşanan krizde çok büyük zarar gördüğüne değinen Grun, bu seneden sonra güçlü bir toparlanma yaşandığına dikkat çekti. Türkiye’nin ABD’den çok küçük olmasına rağmen oluşturulan istihdam rakamlarının neredeyse aynı seviyede gerçekleştiğini kaydeden Grun, “Kadınların işgücüne katılımı ile ilgili bir takım sıkıntılar var. Bunlardan bir tanesi üzerine biz hükümetle birlikte yaptığımız işbirliği çerçevesinde ele alıyoruz. Türkiye’de kadınlar evde kalıp, çocuklara ve yaşlılara bakmakla yükümlü oldukları için iş gücü piyasasına dahil olacak zaman bulamıyorlar. Buna yönelik olarak yaptığımız işbirliği çerçevesinde hükümetin de bir takım faaliyetleri hali hazırda var. Çocuk bakım hizmetlerinin genişletilmesi, kentsel alanda kırsal alanda da dahil olmak üzere çocuk bakım hizmetleri alanında yapılan bir takım faaliyetler aracılığıyla bu engellerden birine cevap vermek söz konusu olacak.” dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.