Ramazan topluma olumlu katkı sağlıyor

Ramazan topluma olumlu katkı sağlıyor

Ramazan ayı faziletinin toplum üzerinde olumlu katkı sağladığını aktaran Prof. Dr. Mustafa Aydın, insanlar bu ay içinde yardımlaşma, birlik ve beraberliklerini güçlendirdiklerini ve birbirlerine karşı

Ramazan ayı faziletinin toplum üzerinde olumlu katkı sağladığını aktaran Prof. Dr. Mustafa Aydın, insanlar bu ay içinde yardımlaşma, birlik ve beraberliklerini güçlendirdiklerini ve birbirlerine karşı olumlu yaklaştıklarını söyledi

 

Ramazan ayının birçok önemi ve faziletini olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Ramazan ayı insanlar için ruh disiplini olduğunu söyledi. Ramazan ayında tutulan orucun İslam  Dini'nin en önemli farzlarından olduğunu aktaran Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Ramazan ayında tutulan orucu sadece yemek yememek olarak görmek yanlıştır. Ramazanın insanlara bireysel ve toplumsal yönden birçok faydası bulunuyor" dedi. Ramazan ayının toplum üzerindeki olumlu etkisi üzerinde bilgi veren Prof. Dr. Aydın, "Ramazan ayında insanlar toplumsal birlik ve beraberliklerini güçlendiriyorlar. Bu ayın özel bir özelliği de bu. İnsanlar yardımlaşma ve kaynaşmalarını hız veriyorlar. İnsanlarımız ihtiyaç sahibi insanlara yardım yaparak o insanları topluma kazandırıyor. Gün içinde insanlar birbirlerine karşı daha olumlu bakıyor, güler yüzlü ve anlayışlı oluyorlar. Bu toplumun için önemli bir kaidedir. Ramazan ayının bu özelliğini, Ramazan sonrasına da taşımalıyız" diye konuştu.

İNSANLAR RAMAZAN AYININ FAZİLETİNİ HİSSEDİYOR

Ramazan ayında insanların kendilerine çeki düzen verdiğini dile getiren Sosyolog Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Bu ay içinde insanlar kendilerine dikkat ediyor. Gün içinde oruçluyken çevresine ve ailesine olumlu yaklaşıyor. Burada insanın kendine çeki düzen vermesi bireysel fayda sağlarken aynı zamanda toplumsal alanda da olumlu katkı sağlıyor. Sosyal yaşamda en uçtaki insanlar bile, bu ay içinde kendine dikkat ediyor. Çevresine zarar verecek veya onları rahatsız edecek davranışlara girmiyor. Toplumun en uç insanlarında dahi bunu görmek çok güzel" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin her şehrinde Ramazan ayının önemi hissedildiği vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Ülkemiz Ramazan ayının iyi geçirildiği ülkelerden biri. Tüm şehirlerimizde Ramazan ayının hazırlığı yapıldı. Tüm şehirlerimizde Ramazan ayının faziletini görmek mümkün. İnsanlarımız da Ramazan ayının önemini hissediyor" dedi.

İNSANLAR TRAFİKTE BİRBİREN SAYGI GÖSTERMELİ

Gün içinde çok sakin olan insanların bazıları iftara yakın saatlerde evlerine giderken trafikte istenmeyen durumların meydana geldiğini de dile getiren SÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "İftara yakın saatlerde trafikte istenmeyen durumlar oluyor. Bunun nedeni şeytan insana son anlarda enaniyet duygusu yüklüyor. Bunun üstüne insanlar istenmeyen tartışmalara giriyorlar. Aslında herkes birbirinin hakkına saygılı olsa hiç bir tartışma olmayacak. İnsanlar iftara yetişeyim diye stres yapıyorlar. Yani geç kalsalar bile en fazla 5 veya 10 dakika geç kalırlar. İftar topu atıldıktan 5 dakika sonra trafikte kimseler kalmıyor. Gün içinde çok sakin ve birbirine olumlu yaklaşan insanların iftara yakın saatlerde trafikte de bunu sergilemeleri gerekmektedir."

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.