Rahman 4.dönem İçin Yemin Etti

Rahman 4.dönem İçin Yemin Etti

Tacikistan'da 6 Kasım'da yapılan devlet başkanlığı seçimini kazanan Devlet Başkanı İmamali Rahman, yemin ederek resmen görevine başladı.

Tacikistan'da 6 Kasım'da yapılan devlet başkanlığı seçimini kazanan Devlet Başkanı İmamali Rahman, yemin ederek resmen görevine başladı. Rahman, Kohi Somon Köşkü'nde düzenlenen törende dördüncü kez koltuğuna oturdu. İlk olarak meclisteki oturuma katılan Rahman'a, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mahkam Mahmudov tarafından kendisine sunulan mazbatasını törenle teslim aldı. Törene, devlet erkanı, yabancı misyon şefleri, basın mensupları ve milletvekilleri katıldı.

Daha sonra Kohi Somon Köşkü'ne gelen Rahman, Tacikistan Anayasa'sı üzerine ellerini koyarak yemin etti. Rahman yemin töreninde yaptığı konuşma, 6 Kasım 'da yapılan seçimlerin, ülkede barış ve istikrarın hakim olduğunu yine bir kez daha kanıtladığını söyledi. Rahman, ülkesindeki 8 milyon insanın barış ve refahı için çalışacağını söyleyerek, "Ben 1992 yılında ülkeme ve halkıma bağlı kalacağıma yemin eden İmamali Rahman'ım. Hala değişmedim. Gerekirse, Tacikistan için hayatımı feda etmeye hazırım. 2020 yılına kadar ülke halının reel gelirini 4 kat daha arttırmak için çalışacağız. Ülkemiz enerji bakımından bağımsızlığına kavuşacak. Bundan sonra da, ülke ekonomisinin kalkınması, halkın güvenliğinin sağlanması hükümetimizin öncelikli alanlarından birini teşkil edecek." Resmi törenin ardından askeri geçit töreni düzenlendi.

61 yaşındaki Rahman, 2020 yılına kadar ülkeyi yönetecek. Rahman, 21 yıldır ülkesini yönetiyor ve Orta Asya’nın uzun süredir devlet başkanlığı görevinde bulunan liderlerinden biri. Evli olan Rahman 7'si kız 9 çocuk babası. Rahman, en çok çocuğu bulunan bölge liderlerinden de biridir.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.