Putin’den Erdoğan’a: Eşi İle Geldi, Gizem’i Uçağında Götüremez

Putin’den Erdoğan’a: Eşi İle Geldi, Gizem’i Uçağında Götüremez

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi. Rusya’da tutuklu bulunan Greenpeace üyesi Gizem Akhan’la ilgili soruya cevap veren Putin, “Erdoğan eşi ile geldi, kendisi o kızı uçağı ile götüremez…” esprisi yaptı.

Erdoğan’a yöneltilen Gizem’in kefaletle salıverilmesinin ardından tutukluluk süresinin devam etmesi ve Türk eylemciyi uçağı ile götürüp götürmeyeceği ile ilgili soruya cevap veren Putin, “Başbakan eşi ile geldi. Nasıl bir kızla gidiyor? Başbakan eşi ile birlikte Ermitaj müzesini de gezmek istiyor…” esprisi yaptı.

Erdoğan da cevabında, “Kefaletle bırakılması önemli. Yargı süreci devam ediyor. Demir parmaklıklar arkasından çıkmak önemli. Bunu bilenlerdenim.” ifadelerini kullandı.

Tekrar söz alan Putin, “Rusya Federasyonu yönetiminin yargılama sürecine girmesi mümkün değil. Bazı yargı prosedürleri var. Bu işin hukuki yönüne karışmamız söz konusu olamaz. Bu konuda kimseyi tutuklama isteğimiz yoktur.” şeklinde konuştu.

Putin bir başka espri yaparak şu şekilde devam etti: “Daha sonra bu gençler Türkiye’de bir araya gelecek ve oradaki projeleri engelleyecekler.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.