Putin: Yaptırımlara Cevapta Tüketici Korunmalı

Putin: Yaptırımlara Cevapta Tüketici Korunmalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin yaptırımlarına karşı alınacak tedbirlerde dikkatli olunmasını ve tüketicinin korunmasını istedi.Voronej Bölgesi’inde yaptığı incelemeler sonrası açıklamada bulunan Putin, “Bugün...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin yaptırımlarına karşı alınacak tedbirlerde dikkatli olunmasını ve tüketicinin korunmasını istedi.

Voronej Bölgesi’inde yaptığı incelemeler sonrası açıklamada bulunan Putin, “Bugün bu konuda bir hazırlık ortaya koyduk. Rus üretici ve tüketicilerin çıkarlarını dikkate almamız gerekiyor… Tüketicilere zarar vermeden yerli üreticileri korumamız gerekiyor.” hatırlatmasında bulundu.

Hükümetin yakın zamanda bu yöndeki adımları atmasını beklediğini ifade eden Putin, “Siyasi araçlarla ekonomiye baskı yapılması kabul edilemez. Bu yöntem tüm norm ve kurallara aykırı.” dedi.

Rus lider ülkenin ulusal güvenlik çıkarları ve Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uygun olarak tüm üreticiler için aynı rekabet ortamının oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Ukrayna krizi nedeni ile ABD ve AB’den Rusya’ya yönelik yaptırımların küresel ekonomi üzerinde olumsuz etkisi olacağı uyarısı yapılıyor. Uzmanlara göre yaptırımların devam etmesi durumunda karşılıklı olarak 100’er milyar dolar kayıp ve AB’de en az 1 milyon işsizin oluşması muhtemel.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.