Putin Tekvandoda “büyük Usta” İlan Edildi

Putin Tekvandoda “büyük Usta” İlan Edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Kore temasları sırasında da tekvandoda “büyük usta” ilan edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Kore temasları sırasında da tekvandoda “büyük usta” ilan edildi.

Güney Kore’nin başkenti Seul’a yaptığı ziyaret çerçevesinde Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Chungwon Choue ile görüşen Putin’i bir spor sürprizi bekliyordu.

Buluşmada Choue, Rusya liderine “Fahri 9. Dan” kuşak ve diplomasını sundu. Putin, “Ben böyle üst Dan kuşağını hak ettiğimi düşünmüyorum. Bunu, şahane dövüş sanatının saygınlaştırılması bağlamında yapılan ortak çalışmalar olarak değerlendirelim. Rusya’da bizler bu dövüş sanatının kalkınması için ciddi katkı sağlamaya çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Tekwando Federasyonu Başkanı yaptığı konuşmada, “Rusya Devlet Başkanı’nın çeşitli dövüş sanat tür ve başka spor alanlarıyla faal şekilde uğraştığını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden Rus tekvandocuları dünyada yüksek konumda.” diyerek övdü.

Aralık ayında Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) da Putin’e aşırı tutkunu olduğu judo sporu dalında 8. Dan derecesi sunmuştu.

Ağustos 2012’de Putin ünlü dövüş aktörü Steven Seagal ve karma dövüş şampiyonu Fedor Elemkanenko ile birlikte Soçi’de düzenlenen Karma Dövüş Şampiyonası’na katılmıştı. Turnuva’da siyah kuşak judo derecesi olan Rus lidere sambo ve judo “ustalık kemeri” verilmişti. Kemer için teşekkür eden Putin, bunu sadece bir hediye olarak alabileceğini söylemişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.