Putin: Petrol Fiyatlarının Düşmesinde Spekülasyon Olabilir

Putin: Petrol Fiyatlarının Düşmesinde Spekülasyon Olabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol fiyatlarında düşüş yaşanmasında bazı ülkelerin politikalarının olabileceğini, bu ülkelerin oluşturdukları mekanizmayı spekülatif şekilde kriz süreçlerinde kullandıklarını söyledi.Çin’de...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol fiyatlarında düşüş yaşanmasında bazı ülkelerin politikalarının olabileceğini, bu ülkelerin oluşturdukları mekanizmayı spekülatif şekilde kriz süreçlerinde kullandıklarını söyledi.

Çin’de 9-11 Kasım tarihlerinde yapılacak Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi öncesi Çin basınına konuşan Putin, petrol fiyatlarında siyasi bileşenlerin olduğunu, kriz dönemlerinde siyasi bileşenin etkili faktör olduğunu ifade etti.

Petrol fiyatlarının düşmesinde dünya ekonomisinde yaşanan düşüşün ve enerjiye talebin azalmasının etkili olduğunu vurgulayan Rus lider, “Petrol üretim alanlarındaki yenilikler hidrokarbon üretimini artırıyor ve piyasaya arzı etkiliyor.” dedi.

Gelişmiş ülkelerde stratejik ve ticari petrol rezervinin tarihin en yüksek seviyesinde olduğunu vurgulayan Putin, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün Rusya ekonomisine etkisini minimize etmek için kapsayıcı tedbirlerin alındığını belirtti.

Rusya ekonomisini çeşitlendirmek için çalışmalar yaparken, Çin ve uzak doğu ülkeleri ile Avrupa piyasalarının dengelenmesi ve bütçe giderlerinin verimli hale getirilmesi gibi bir dizi tedbir geliştiriyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.