Putin, Güvenlik Konseyi’nde Işid’le Mücadeleye Katkıyı Ele Aldı

Putin, Güvenlik Konseyi’nde Işid’le Mücadeleye Katkıyı Ele Aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi toplantısında terör örgütü IŞİD’le mücadelede partnerlerle işbirliği, Ukrayna krizi ve Afrika’da yayılan Ebola virüsü ile ilgili gelişmeleri ele aldı.Kremlin basın danışmanı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi toplantısında terör örgütü IŞİD’le mücadelede partnerlerle işbirliği, Ukrayna krizi ve Afrika’da yayılan Ebola virüsü ile ilgili gelişmeleri ele aldı.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, IŞİD’le mücadelede uluslar arası hukuk çerçevesinde ortaklarının işbirliğinin müzakere edildiğini söyledi. Paris’te 40 ülke ile birlikte IŞİD’le mücadele deklarasyonunu imzalayan Moskova, Suriye yönetiminin izni alınmadan herhangi bir operasyon düzenlenmesine karşı çıkıyor.

Moskova’ya göre bölgede muhalefete sağlanan askeri ve diğer destekler IŞİD benzeri terör örgütlerinin gelişmesine neden oldu.

Peskov açıklamasında, “Putin, Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ile toplantıya başkanlık yaptı. Konsey, Ukrayna’da ateşkes sonrası barış planının uygulanması ile ilgili süreci değerlendirdi. Afrika’da yayılan Ebola virüsü ile ilgili mücadelede sağlanabilecek katkılar müzakere edildi.” dedi.

Güvenlik Konseyi üyelerinin IŞİD’le mücadelede uluslar arası hukuk çerçevesinde partnerlerle işbirliği konusunu değerlendirdiğini ifade eden Peskov, nasıl bir katkı sağlanacağı konusunda bilgi vermedi.

Güvenlik Konseyi toplantısına Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Kremlin İdari Başkanı Sergey İvanov, Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Nikolay Patruşev, Güvenlik Konseyi daimi üyesi Boris Grizlov, Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Raşid Nurgaliyev, Dış İstihbarat Taşkilatı Direktörü Mihail Fradkov, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Vakanı Sergey Şoygu ve Duma Başkanı Sergey Narışkin katıldı.

PUTİN, G20’YE KATILACAK

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kasım ayında Avustralya’da yapılacak G20 zirvesine katılacağını ve hazırlıkların yapıldığını söyledi. Ukrayna krizi nedeni ile G7’den çıkarılan Rusya’nın NATO ile ilişkileri de askıya alındı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, G20 ülkelerinin Brisbane’de yapılacak zirveye Putin’in davet edilip edilmemesi konusunda ortak bir düşünceye sahip olmadıklarını ifade etmişti. Avustralya Hazine Bakanı Joesph Hockey ise G20 liderlerinin Kasım zirvesine Putin’i beklediklerini söylemişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.