Pursaklar’da Yaz Spor Okulu Başladı

Pursaklar’da Yaz Spor Okulu Başladı

Pursaklar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği yaz spor okulu bu yıl da renkli görüntülerle başladı. Kayıt yaptıran bin 250 çocuk, spor kıyafetlerini Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in elinden aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012...

Pursaklar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği yaz spor okulu bu yıl da renkli görüntülerle başladı. Kayıt yaptıran bin 250 çocuk, spor kıyafetlerini Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in elinden aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012 yılında hayata geçirdiği “Okullar Hayat Olsun” projesi iki yıldır Pursaklar’da uygulamaya konuyor. Bu yılki yaz spor okuluna bin 250 çocuk kayıt yaptırdı. Pursaklar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün imzalamış olduğu protokol çerçevesinde dört okulun bahçesinde, alanlarında uzman beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde futbol, basketbol, voleybol, taekwondo branşlarında eğitim verilmeye başlandı. Hem spor eğitimi hem de adab-ı muaşeret eğitimi alan çocukları Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Recep Aydın ziyaret etti. Öğrencileri okullarda ziyaret eden Başkan Çetin, bin 250 öğrenciye ücretiz olarak spor malzemelerini hediye etti. Bu projeyi ilk olarak hayata geçiren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, projenin verimliliğini bizzat yerinde inceleyerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Her yaz döneminde açılan spor okulu ile geleceğin sporcularını yetiştirdiklerini söyleyen Başkan Çetin “Yavrularımızı sporla buluşturduk. Onların heyecanına bugün bir kez daha ortak oluyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın enerjisini spora yönlendirip, onlara spor ahlakını öğretiyoruz.”dedi.

Yaz Spor Okulu, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla sona erecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.