Psikologlara Başbakan'ı soracak!

Psikologlara Başbakan'ı soracak!

Kılıçdaroğlu: “Nedir bu Allah aşkına, siyasiler neden böyle konuşuyor diyeceğim. Başbakan Erdoğan’ın ruh halini soracağım. Kendi ruh halimi de anlatırlarsa dinleyeceğim.”

Türkiye’nin önde gelen psikolog ve psikiyatristleri bugün CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu: “Nedir bu Allah aşkına, siyasiler neden böyle konuşuyor diyeceğim. Başbakan Erdoğan’ın ruh halini soracağım. Kendi ruh halimi de anlatırlarsa dinleyeceğim.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün parti genel merkezinde Türkiye’nin önde gelen psikolog ve psikiyatristleri ile bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın öncülüğünde dün Malatya’da iş dünyası ile bir araya geldiği toplantıların ardından soruları yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın kendisiyle ilgili ağır ifadeler kullandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Ben bunu ruh haline bağlıyorum. Sorunların altında bunalan bir Başbakan görüntüsü çiziyor. Sorunların altında bunalan çözemeyen sert üslup kullanarak kendisini tatmin eden bir Başbakan var” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bu psikolog tanımı mı, sizin gözleminiz mi?” sorusuna, “Cumartesi günü önemli psikologlarla bu konuyu konuşacağım” dedi. “Siyasetteki ruh halini konuşacağını” belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin en önemli psikologlarıyla görüeşeceğiz. Ben davet ettim. Nedir bu allah aşkına... Bunlar niye böyle konuşuyor soracağım. Siyasetin ve siyasetçilerin ruh halini öğrenmek istiyorum” dedi. Kılıçdaroğlu bir soru üzerine, “Beni yorumlarlarsa onları da dinlerim. Benimle ilgili değerlendirmelerini sonra açıklarım” dedi.

VATAN’ın edindiği bilgiye göre toplantıya katılacak isimler, “akademisyen” oldukları için gizli tutuluyor. Toplantıda CHP’nin söylemi ve toplumdaki algının nasıl değiştirileceği yönünde fikir alışverişinde bulunulacak.

Kılıçdaroğlu, Uludere Komisyonu’nun “Genelkurmay’dan bilgi gelmiyor” açıklamasının sorulması üzerine “Komisyon hükümetten isteyecek bilgiyi Genelkurmay’dan değil. Genelkurmay ayrı bir devlet mi allah aşkına?” diye konuştu. CHP liderinin gündeme ilişkin diğer sözleri şöyle:

BİZİ DE PROTESTO EDERLER: (Başbakan’ın CHP’ye yönelik ODTÜ ile ilgili sözleri) Şiddete hiçbir zaman prim vermedim. Üniversiteler öteden beri siyasetçilere dünyanın her yerinde tepki gösterir. İktidar veya muhalafette olması da çok önemli değil. ODTÜ’de Kemal Derviş’i de protesto ettiler. Büyük bir olgunlukla karşıladı. Darp edilmedi öğrenciler. Erdoğan’ın bulunduğu yer ile öğrenci eylemi arasında 500 metre var. Öyle gelip taş atmalar falan yok. Siz biber gazıyla copla giderseniz, öğrenci tepki gösteriyor.

KAÇ GÜN OKULA GİTTİ?: Hepimiz üniversitede öğrencilik yaptık. O psikolojiyi hepimiz biliriz. Kendisi bilemez. “Biz öğrenciyken” diyor... Kaç gün gitti okula? Devam mecburiyeti bile yoktur okuduğu okulda.

2013 MESAJI: 2013’te siyasette gerilimin düşmesini isterim. Daha saygılı bir üslubun kullanılmasını isterim. İşsizliğin çözülmesini, bekleyen öğretmenlerin atanmasını isterim.

‘Böcek bulamadık’

NEREDE FAİL?: Otorite “beni dinlediler” diye çıkıp ağlamaz. Siyasi otorite kendisini dinlemek için böcekti, aygıttı konulduğunu öğrenince ilgili birimlere net talimat verir. “Bulun faili” der. Nerede fail? 1 yıllık süreç çok uzun.

BÖCEK BULMADIK: (Genel Merkez’de böcek araması) Özel bir arama yapılmadı, rutin yapılıyor. Bir şey bulmadık. Ama dinlendiğimiz yönünde bilgiler geldi onu da açıkladık hiçbir itiraz, tepki gelmedi. Hükümetin bize sorması gerekirdi normalde.

BAŞBAKAN FİGÜRAN: (Gündem değiştirmek için mi açıklama yapıldı?) Erdoğan’ın açıklaması oldu, “Gündemi değiştiremezsen nasıl başbakanlık yapacağım” diye. Kendisinin Başbakanlık yapmadığını gösteriyor. Gündemi değiştirme rolünü üstlenen bir figüran.

Suriye Cuma’sı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke genelinde Suriyeli mülteciler için başlattığı yardım kampanyası kapsamında dün cuma namazları sonrası yardım parası toplantı. Kayseri’deki camilerden çıkan vatandaşlar, açılan sergiye para bırakarak yardımda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.