Prömiyer adlı oyun KDT’de  sahnelendi

Prömiyer adlı oyun KDT’de sahnelendi

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) tarafından bu yıl 3. organize edilen ''Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'', KDT'nin sahnelediği ''Prömiyer'' adlı oyunla başladı.

Türk dilinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığı festivalin açılışına, Vali Aydın Nezih Doğan, Devlet Tiyatroları Başrejisörü Rüştü Asyalı, Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, merkez ilçe belediye başkanları ile çok sayıda tiyatrosever katıldı. 
Vali Aydın Nezih Doğan, açılıştaki konuşmasında, Konya'nın Selçuklulara başkentlik yapan kültür şehri olduğunu söyledi. 
Konya'nın birçok alanda uluslararası etkinlikler düzenleyebildiğini, bu anlamda önemli bir kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti: 
''Konya'nın bu etkinlikleri destekleyen coşkulu 3 üniversitesi var. Dördüncüsü de geliyor. Konya, bu üniversitelerin, sanatseverlerin katkısıyla 3 önemli uluslararası etkinliğe imza atan önemli bir şehirdir. Bu etkinliklerden biri uluslararası mistik müzik festivali, diğeri Şeb-i Arus etkinliği, diğeri de bu festival. Arkamızdaki bu gençlik ve üniversite gücünü aldığımız sürece, halk da destek verdiği sürece Konya eskiden olduğu gibi hala başkent olmanın havasıyla daha pek çok kültürel etkinliğe imza atacaktır.'' 
Konuşmaların ardından Çimen Canova'nın yazıp Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği ''Prömiyer'' adlı oyun sahnelendi. Türkiye, Azerbaycan, Makedonya, Kosova, Kazakistan, KKTC, Başkurdistan, Gagavuzya ve Bulgaristan'dan tiyatro topluluklarının katıldığı festival 24 Nisana kadar sürecek.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.