Prof. Üstün: Halkın Hakkı Olan Su Çalınıyor

Prof. Üstün: Halkın Hakkı Olan Su Çalınıyor

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Berçenek Mahallesi'nde 3. Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında 'su ve HES' konulu panel düzenlendi.Prof. Dr. Beyza Üstün, eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Çifti-Sen Başkanı Abdullah Aysu’nun...

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Berçenek Mahallesi'nde 3. Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında 'su ve HES' konulu panel düzenlendi.

Prof. Dr. Beyza Üstün, eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Çifti-Sen Başkanı Abdullah Aysu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelin açılış konuşmasını Berçenek Mahallesi Muhtarı Mevlüt Kul yaptı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün, halkın hakkı olan yer üstü ve yer altı sularının HES ve termik santraller tarafından çalındığını vurguladı. İnşaatların, tepki çekmemek için yerleşim birimine uzak yerlerden başlatıldığını anlatan Üstün, şirketlerin, bir takım vaat ve rüşvetlerle kendilerine yerel destek sağladığını vurguladı. Üstün, "Kimdir, onlara destek verenler? Uzmanlar demeyeyim, destek verenler diyeyim içinde hepsi var çünkü. Muhtarlar mesela. Gidiyor muhtarı ikna ediyor bir şekilde. İkna yöntemleri var. Doğrudan para veriyor, çocuğuna burs veriyor, kamyon alıyor, köyüne okul yaptırıyor, cami yaptırıyor.” dedi.

Daha sonra eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Çifti-Sen Başkanı Abdullah Aysu sunum yaptı. Yaklaşık 2 saat süren panel, Afşin Elbistan Termik Santrali'nin çevreye verdiği zarar örneklerinden bahsedilerek sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.