'Prof. Erbakan Hamas'ın kuruluşunda öncüydü'

'Prof. Erbakan Hamas'ın kuruluşunda öncüydü'

Kudüs Tarihçisi Dr. Usame Al-Aşqar, “Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 1987 yılında Hamas'ın kuruluşunda öncü rol oynadı. Bu gerçek artık bilinmeli” dedi

İsrail'in Filistin saldırıları devam ediyor. 3 ayı aşkın bir süredir saldırısını, insanlık dışı eylemlerini bırakmayan İsrail, İslam ülkelerinin sessizliğini fırsat biliyor. Filistin halkı, ümmet coğrafyasının lider ülkesi Türkiye'den daha fazla destek bekliyor. Merhaba Gazetesi'ne konuşan Kudüs Tarihçisi Dr. Usame Al-Aşqar, Milli Görüş lideri merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Filistin için verdiği maddi ve manevi mücadeleyi kimsenin yeterince bilmediğini söyleyerek, “Türk halkı artık bu gerçekleri bilmeli” dedi.

4-1.jpg

ERBAKAN'IN FİLİSTİN İÇİN PROJELERİ BÜYÜKTÜ

İslam Tarihi Uzmanı ve Kudüs Tarihçisi Dr. Usame Al-Aşqar, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Aşqar, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın, Filistin meseleleriyle ilgili yaptığı çalışmaları ne Filistinliler ne de Arap halkı yeterince biliyor” dedi. Erbakan hocayı sevenlerin bile merhumun Filistin için verdiği mücadeleyi yeterince bilmediğini dile getiren Al Aşqar, “Erbakan, Filistin meselesine çok kafa yordu. Ben de merhum Erbakanla Filistin konusunda çalıştım. İnsanlar ifade ettiğim gibi bu konuda Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hassasiyetini yeterince bilmiyor. 80'li-90'lı yıllarda Erbakan'ın Filistin için çok büyük projeleri oldu. Üniversite öğrencilerinin eğitimi konusunda çok hassastı. Merhum Erbakan, çok büyük meblağda maddi olarak Filistin'e destekte bulundu. 1988 yılında da Filistin'deki çabası ve mücadelesi çok büyüktü. Erbakan'ın Filistin için yaptıklarını bugüne kadar kimse de yazmadı” dedi.

4-3-usame-el-asqar-960x640.jpg

ARTIK TÜRK HALKININ BU GERÇEKLERİ BİLMESİ GEREKİR

“Şimdi yine pek çok kimsenin bilmediği bir konudan bahsedeceğim” diyen Al-Aşqar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1987 yılında Hamas'ın kurulmasında büyük rol oynadı merhum Necmettin Erbakan. Türkiye'deki kardeşlerimiz bu meselenin ayrıntısını da pek bilmiyor. Türkiye halkının artık bunu açık bir şekilde bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Erbakan'ın Hamas'ın kuruluşunda oynadığı öncü rolü, Filistin için yaptıklarını Türk kardeşlerimizin bilmesi gerekir.”

ERBAKAN İSLAM BİRLİĞİNİN ÖNEMİNİ VURGULUYORDU

Çoğu zaman kendilerinin, Hasan Turabi ile birlikte merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı ağırlardıklarını ifade eden İslam Tarihi Uzmanı ve Kudüs Tarihçisi Dr. Usame Al-Aşqar, Erbakan'ın Filistin'de sürekli gençlerin öneminden bahsettiğini aktardı. Erbakan'ın her projenin başında öncelikli odağının yine gençler olduğunun altını çizen Al-Aşqar, şunları kaydetti: “Erbakan Hoca, gençliğe çok önem veriyordu. İslam aleminin çıkışının, yükselişinin gençler aracılığıyla olacağını çok iyi biliyordu. Özellikle de üniversite gençliğinin önemine vurgu yapıyordu. Dünya çapında İslami kadınlar birliğinin varlığına çok önem veriyordu. Kadınlarla ilgili bir cemiyet, 'İslami bir grup kurulmazsa, ümmet adetlerinden, kültürlerinden, örf ve geleneklerinden ayrılır' diyordu. Batıya ve dayatmalarına karşı dik duruşun en büyük yolunun İslami kadınlar birliğinden geçtiğini söylüyordu. Erbakan'dan çokça duyduğum bir şey de İslami birlikleri çok ziyaret edip, faaliyetleri hakkında bilgi almasıydı. İslam Birliğine çok önem veriyordu merhum Necmettin Erbakan. Arap ülkelerinde ve diğer ülkelerde bulunan Müslüman dernek ve vakıfları birliğe davet ediyordu. Birlikte rahmet olduğunu söylüyordu. Öğrencilerin de bu dernekler ve vakıflarda toplanmasını, ortak çalışmasını arzu ediyordu.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum