Prof. Dr. Çöğürcü İMO Konya’ya aday

Prof. Dr. Çöğürcü İMO Konya’ya aday

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanlığı Anadolu Mühendisleri Grubu aday tanıtım toplantısı Öncü Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Prof. Dr. Mustafa Tolga Çöğürcü, yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Prof. Dr. Mustafa Tolga Çöğürcü, “İnşaat mühendisleri Konya Şubesi seçimlerine yönelik geniş katılımlı istişareler sonucunda yönetim kurulumuz ve binlerce mühendisimizle birlikte aday olma noktasında bir irade göstermiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

YAPMAMIZ GEREKENLER BELLİ

Genç meslektaşlarının istihdam sorunu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Tolga Çöğürcü, “Bu sorunun temel sebebi mevzuatlarda mühendislerimiz lehine pozitif ayrımcılığın olmamasıdır. Özellikle şantiye şefliği ve proje müellifliği konusunda mühendislerimizin hak ettiği değeri görmesi gerekmektedir. Mühendislerimizin şantiye de çalışan işçilerden daha az gelir elde ettiği bir sektör ortamında ne yapı kalitesi ne de yapı güvenliği konusunda herhangi bir gelişme beklenmemelidir. Ne zaman ki İnşaat Mühendisliği hak ettiği değeri görür, Türkiye deprem gerçeğine karşı ilk kazanımını elde etmiş olur. Bu sorunların hiçbiri çözümsüz değildir. Hepsi çözülebilir ve ortadan kaldırılabilir problemlerdir. Yapmamız gereken ise bellidir. Mesleki birlikteliğimizi sağlamak, odamızı daha işlevsel hale getirmek ve bu sorunların çözümü için sıkı çalışmalar yapmaktır. Malumunuz odamız yerelde şubelerden oluşmakla beraber inşaat mühendisleri odası genel merkezine bağlıdır. Her ne kadar yerel şubeler mücadele etse de bu sorunların çözümü için bir noktada İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nin de bu konuda elini taşın altına koyması ve kurumlar ve bakanlıklarla iyi bir çalışma ortamı yakalaması gerekmektedir” diye konuştu.

GÜCÜMÜZÜN FARKINA VARALIM

350 bin inşaat mühendisinin sorunlarını çözmeden yapı probleminin çözülmeyeceğini söyleyen Çöğürcü, "350 bin inşaat mühendisinin sorunları çözülmeden ülkemizde ne yapı güvenliği nede doğru yapılaşma tam anlamıyla çözülemeyecek ve her deprem sonrası büyük acılar yaşamaya devam edeceğiz. İşte tüm bu sorunların bilincinde olarak İnşaat mühendisleri Konya Şubesi seçimlerine yönelik geniş katılımlı istişareler sonucunda yönetim kurulumuz ve binlerce mühendisimizle birlikte aday olma noktasında bir irade göstermiş bulunmaktayız. Hafta sonu yapılacak olan genel kurulumuzun ve seçimlerin mesleğimize ve meslektaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor, her bir meslektaşımızı irademize ve mücadelemize katılmaya davet ediyorum. Unutmayın Türkiye’de 350 bin kişiyiz ve ailelerimizle beraber 1 milyona yakın kişiyi temsil etmekteyiz. Gücümüzün farkında olursak hem mesleki açıdan hem de yapı güvenliği açısından gelecek nesillere karşı görevimizi yerine getirmiş oluruz" şeklinde konuştu.

İnşaat Mühendisleri Odası Konya şube yönetim kurulu aday listesi şu şekilde:

Prof. Dr. Mustafa Tolga Çöğürcü, Erdem Naltekin, Hasan Ulutaş, Mesut İnce, Yasin Özkaya, Emre Otal, Ezgi Bilge Arslan, Alparslan Recep Demirel, Mehmet Uzun, Yiğithan Yazgan, Abdulkadir Çelepci, Ezgi Karanlık, Mevlüt Eroğlu, Mustafa Zahid Kaymaz.

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.