Prof. Akşit havuzun Star'ını yalanladı

Prof. Akşit havuzun Star'ını yalanladı

Star gazetesinin Prof. Dr. Cevat Akşit ile yaptığı ve Gülen'in kendisini öldürmeye çalıştığı yönündeki ifadelerinin yer aldığı röportajın baştan sona yalan olduğu ortaya çıktı.

Havuzun Star'ının yapılan röportajı dahi Fethullah Gülen'i hedef haline getirmek için çarpıttığı ve röportaja söylenmeyen ifadeler eklediği ortaya çıktı.

Skandal, Star gazetesinin Prof. Dr. Cevat Akşit ile yaptığı ve Gülen'in kendisini öldürmeye çalıştığı yönündeki ifadelerinin yer aldığı röportajın yayınlanmasıyla gün yüzüne çıktı. Prof. Dr. Akşin, röportajın yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada söz konusu ifadeleri kendisinin söylemediğini belirtti.
 
Star gazetesi bugün Prof. Dr. Cevat Akşit ile yaptığı bir röportajı yayınladı. "Fetullah Gülen ekibi beni öldürmeye çalıştı" başlığıyla verilen röportajda; "Paralel yapının Fethullah Gülen ile ters düşen İslam alimlerini bile ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı. Prof. Dr. Akşit, Gülen’in “Tesettür teferruattır, Cebrail parti kursa oy vermem” sözlerinin küfür olduğunu söylediği için kendisine iki kez komplo kurulduğunu söyledi. Paralel ölüm timleri beni iki kez öldürmeye çalıştı" ifadelerine yer verildi.
 
STAR RÖPORTAJA KAFASINA GÖRE EKLEME YAPMIŞ
 
Ancak röportaj gazeteden önce Star'ın inter sitesinde yayınlanınca gerçek ortaya çıktı. Prof. Dr. Akşit'in talebleri tarafından yönetilen twitter hesabından Akşit'e dayanılarak yapılan açıklamada; röportajda yer alan ifadelerin yalan ve çarpıtma olduğu belirtildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
 
- @stargazete roportaj haberinizden dolayı gece 02:00 da gazeteniz aranmıştır ancak ulaşılamamıştır
 
- @stargazete ''Paralel çeteler '' ifadelerini hocamız kullanmamıştır uydurmadır,
 
- @stargazete Cevat Akşit, Fethullah Gülen’in kendisini ölümle tehdit ettiğini açıkladı. İfadeleri uydurmadır
 
- @stargazete FG 'in bizzat şahsının bu olaydan haberi bile olmayabilir . Röportajdaki ifadelerin düzeltilmesi gerekmekte olup
 
- @stargazete İlgili roportaj düzeltilmeden yayınlanırsa,Ve şuan Kamooyunda oluşan yanlış bilgilendirilmeden dolayı gazeteniz sorumlu olup,
 
@stargazete Prof.Dr.M.Cevat AKŞİT Hocaefendi Hukuki Haklarını saklı tutmaktadır.
 
- BU TWİTRER HESABI CEVAT AKŞİT HOCAEFENDÇNİN TALEBELERİ TARAFINDAN KONTROL EDİLMEKTEDİR KENDİSİ BİZZAT TAKİP EDEMEMEKTEDİR.
 
- KENDİSİNE ROPORTAJI SORDUK, Olay yaşanmış olup ,3 kişinin kendisine bizzat itiraf ettiğini söylemiştir. Belirttiğimiz uydurma ifadelerin ise ilgili gazetece düzeltilmesi gerekmektedir.
 
PROF. DR. AKŞİT'İN STAR'I YALANLADIĞI O TWETLER
 
SENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTIĞINI SÖYLEYEN O 3 İSMİ AÇIKLA AKŞİT HOCA
 
Öte yandan Prof. Dr. Akşit'in verdiği röportajda çarpıcı bir ifade yer aldı. İfadede cemaat mensubu olduğunu söyleyen 3 kişinin kendisini öldüreceğini söylediklerini belirten Akşit'in bu ifadeleri röportajda şöyle akratıldı; 
 
"Orada İngilizce okula da başladım. Kaldığım dönemde her haftasonu bir yere konferansa çağrılıyordum. Bir kapalı spor salonunda yine konferansım vardı, yine o üç adam geldi. ‘Hocam dedi bir çay içsek...’ gittik, oturduk, dediler ki, “Hocam sen falan tarih böyle söylemiştin, o konuşmandan sonra seni takibe aldık, konuşmalarını kaydettik. İki defa öldürmek için komplo kurduk. Sonra anladık ki, Gülen hocanın şahsıyla derdin yok, kendi doğrularını anlatıyorsun.” Bunlar üçü de teknik profesördü, isterseniz ismini verebilirim. Onlara ‘İsterseniz şimdi öldürebilirsiniz’ dedim. Öyle deyince, “Hocam biz de ondan koptuk” dediler. Niye dedim.. İnanılmaz şeyler anlattılar. Keşke duymasaydım, öğrenmesiydim. Bunlardan biri, ‘İslam’a hizmet için masonlarla, Yahudilerle dost olun ama Müslümanlarla kavgalı olun’ demiş.. Bu sözü onlardan duydum.”
 
Şimdi kamuoyu Prof. Akşit'ten "İsterseniz ismini verebilirim" dediği bu 3 kişiyi açıklamasını beekliyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.