Prizren’deki Emin Paşa Camii Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açılacak

Prizren’deki Emin Paşa Camii Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açılacak

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) “Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza” adlı TİKA projeleri tanıtım töreni ve Kosova Prizren Emin Paşa Camii’nin açılışı, 16 Mart 2016 Çarşamba günü...

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) “Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza” adlı TİKA projeleri tanıtım töreni ve Kosova Prizren Emin Paşa Camii’nin açılışı, 16 Mart 2016 Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Ankara’da gerçekleştirilecek.

ATO Congresium Angora Salonu’nda saat 11.00’de başlayacak olan törende 2015 yılında binlerce proje gerçekleştiren TİKA’nın 25 ülkede tamamladığı 50 projenin tanıtımı yapılacak. Programda ayrıca TİKA tarafından restore edilen Kosova Prizren Emin Paşa Camii’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayın bağlantısı ile gerçekleştirilecek. Programda diğer tanıtımı yapılacak projelerden bazıları ise şöyle:

“Avusturya Mogersdorf Türk Şehitlik Anıtı, Tayland Bang Uhtit Camii restorasyonu, Bosna Hersek’te Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü restorasyonu, Sri Lanka-Türkiye Dostluk köyü 100 konut yapımı, Afganistan Hazreti Mevlana köyü yapımı, Filipinler Milli Amaipakpak Sağlık Merkezi’ne tıbbi ekipman ve cihaz desteği, Özbekistan’a tam donanımlı mobil klinik temini, Filistin Tubas Türk Hastanesi, Komorlar Türk-Komor Stadyumu’nun inşası, Lübnan Trablus Hamidiye Saat Kulesi restorasyonu, Sudan Osmanlı Gümrük binası, Hanefi Camii ve Şafii Camii restorasyonu, Arnavutluk’ta Berat Kurşunlu Camii restorasyonu.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.