Posco Assan Tst Sevkiyata Başladı

Posco Assan Tst Sevkiyata Başladı

İlk etapta 200 bin ton paslanmaz çelik üretimi ile Türkiye paslanmaz çelik sektörüne hizmet edecek Posco Assan TST, ürün sevkiyatına başladı.

İlk etapta 200 bin ton paslanmaz çelik üretimi ile Türkiye paslanmaz çelik sektörüne hizmet edecek Posco Assan TST, ürün sevkiyatına başladı. Posco Assan TST’de düzenlenen ilk rulo sevkiyat töreninde şirket CEO’su Jong Won Kwon ve ilk müşteriler Budinoks ve Nikel Paslanmaz Çelik firmalarının yetkilileri ve çalışanlar yer aldı. İlk sevkiyatta 1,5 minimetre kalınlığındaki ürünler müşterilere gönderildi.

    Geçtiğimiz haftalarda ilk üretimini gerçekleştiren Posco Assan TST ürün sevkiyatına düzenlediği tören ile başladı. Posco Assan TST’nin ilk müşterileri Budinoks ve Nikel Paslanmaz Çelik firmaları oldu. İlk etapta 200 bin ton paslanmaz çelik üretmeyi hedefleyen Posco Assan TST, üretim kapasitesini önümüzdeki dönemde 400 bin tona çıkaracak. Yıllık 500 milyon doların üzerinde ciroya ulaşacak şirketin, Türkiye’ye 100 milyon dolar ithalat ikamesi ve 200 milyon dolar tutarında döviz girdisi sağlaması planlanıyor.

    Otomobil, beyaz eşya, mutfak gereçleri, inşaat, sanayi, sağlık ve tarım sektörleri gibi farklı sektörlerde yaygın olarak kullanılan olan paslanmaz çelik tüketimi Türkiye’de yıllık yaklaşık 350 bin ton seviyelerindedir ve bunun tamamı ithalat yoluyla karşılanmakta. Posco Assan TST ile birlikte müşteriler ihtiyaç duydukları ürünlere tedarik sorunu olmadan en kısa sürede ulaşabilecek.

    Törende konuşan Posco Assan TST CEO’su Jong Won Kwon ilk sevkiyatı gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Jong Won Kwon, “İlk sevkiyatımızı gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Başlangıçta imkansız gibi görülen bu noktaya kısa sayılabilecek bir zamanda gelmemizde emeği geçen herkesi kutluyorum. Bugün aslında sadece şirketimiz açısından değil, aynı zamanda Türkiye açısından da önemli bir dönüm noktası. Paslanmaz çelik sektörü için yeni bir milat diyebiliriz. Artık Türkiye, paslanmaz çelik ihtiyacını ithalat yoluyla karşılamak zorunda değil. Şirketimiz önümüzdeki dönemde yapılacak ilave yatırımlarla birlikte Türkiye’nin tüm talebine hitap edecek bir konuma gelecek.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.