Polisten Suriyeli Çocuklar İçin Spor Aktivitesi

Polisten Suriyeli Çocuklar İçin Spor Aktivitesi

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, ülkelerindeki iç savaştan dolayı kaçarak şehre gelen Suriyeli 7-14 yaş arası çocuklar için spor aktivitesi başlattı. Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü’nün 'İpeksi...

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, ülkelerindeki iç savaştan dolayı kaçarak şehre gelen Suriyeli 7-14 yaş arası çocuklar için spor aktivitesi başlattı.

Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü’nün 'İpeksi Dokunuş' ile 'Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi' kapsamında yaptığı çalışma hakkında bilgi verildi. Proje ile Emniyet Spor Kulübü bünyesinde, farklı mahallelerde bulunan 15 ayrı spor salonunda, 15 eğitmen eşliğinde 288 kız, 592 erkek toplam 880 öğrenci ile eğitim programına devam edildiği belirtildi. Suriyeli Çocukların Spor Sevgisi Projesi kapsamında da çalışma yapıldığı ve şehirde ikamet eden Suriye uyruklu ailelerin 7-14 yaş aralığındaki çocuklarına spor faaliyetleri düzenlenmesi amacıyla çalışma yapıldığı bildirildi.

Buna göre, 1 Temmuz 2014 tarihinde Melikgazi ilçesi Osmanlı Mahallesi, Danişmentgazi Mahallesi ve Selçuklu Mahallesi'nde ikamet eden Suriye uyruklu çocuklardan Osmanlı Mahallesi Hacı Ali Karamercan İmam Hatip Ortaokulu spor salonunda 19 erkek çocuğa karate, Danişmentgazi Mahallesi Melikgazi Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 11 çocuğa tenis, 27 çocuğun ise futbol sporuna başlatıldığı açıklandı.

Proje dahilinde, Suriye uyruklu aileler ve çocuklarla görüşmeler yapılarak spora yönlendirme çalışmaları yapıldığı duyuruldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.