Polislik Mesleğine Başvuranların Nitelikleri Yetersiz

Polislik Mesleğine Başvuranların Nitelikleri Yetersiz

Berlin’de 2022 yılına kadar 6 bin 200 polis memuru yaş nedeniyle emekliye ayrılacak. Gelecek yıllar için genç polis adayı bulmakta zorlanan başkentin en büyük sorunlarından biri de bu mesleğe başvuranların niteliklerinin yetersiz kalması.

Berlin’de 2022 yılına kadar 6 bin 200 polis memuru yaş nedeniyle emekliye ayrılacak. Gelecek yıllar için genç polis adayı bulmakta zorlanan başkentin en büyük sorunlarından biri de bu mesleğe başvuranların niteliklerinin yetersiz kalması. Berlin İçişleri Komisyonu’nda masaya yatırılan bu soruna ilişkin Devlet Müsteşarı Bernd Krömer (CDU), bunun eyalet polis okulu için büyük zorluklar teşkil ettiğini belirtti.

Berlin Polis Okulu Yöneticisi Harald Wunderlich, 2016 yılına kadar 984 yeni polis adayını istihdam etmek istediklerini belirterek, koyulan bu hedef için 14 bin 800 başvuruya ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Bunun zor olduğuna dikkat çeken Wunderlich, Berlin polisinin ekonomik yönden çekici olmadığını ve federal polisin maaşlarının yüzde 10 daha fazla olduğuna değindi.

En büyük sorunu ise başvuranların teşkil ettiğini dile getiren Berlin Polis Okulu yöneticisi, Abitur mezunları dâhil olmak üzere başvuranların yüzde 20 ila 30’unun Almanca ve spor testlerinden geçemediğini söyledi. Adayların yüzde 20-25’i ise tıbbi muayeneden kalıyor.

Wunderlich, okuldan mezun olduktan sonra polisliğe müracaat edenlerin, yetersiz genel bilgi, yetersiz çalışma azmi ve grup çalışmasına ilgisizliğinden şikâyetçi. 2013-2019 yılları arasında polislik eğitiminin yüzde 62 oranında arttırılacağı gündeme gelirken, bunun için 147 yeni eğiticiye, eğitim binalarına ve 10 milyon Euro’ya ihtiyaç duyuluyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.