Polislerin Avukatı: Operasyonun Kanun Nezdinde Hiçbir Anlamı Yoktur

Polislerin Avukatı: Operasyonun Kanun Nezdinde Hiçbir Anlamı Yoktur

İstihbarat şube müdürlüğü görevlilerine yönelik operasyonda gözaltına alınan polislerin avukatı Mehmet Arslan, müvekkillerinin hiçbir kanunsuz ve hukuksuz işlem yapmadığı belirtti. Arslan, “Bu operasyonların kanun nezdinde hiçbir anlamı...

İstihbarat şube müdürlüğü görevlilerine yönelik operasyonda gözaltına alınan polislerin avukatı Mehmet Arslan, müvekkillerinin hiçbir kanunsuz ve hukuksuz işlem yapmadığı belirtti. Arslan, “Bu operasyonların kanun nezdinde hiçbir anlamı yoktur.” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Avukat Mehmet Arslan, “Bugün, 22 Temmuz’da yaşanan hukuk depreminin artçısını yaşıyoruz. Siyasi saikler ve bir takım liste alışverişinin yapıldığı artık daha da netleşmiş olan bu operasyonların kanun nezdinde hiçbir anlamı yoktur. Müvekkillerimizi 22 Temmuz günü sergilediği dik duruş, senaristlere oyunun tekstini değiştirmeye zorlamıştır. Hiçbir gerekçe yokken bileklerine kelepçe takma, gecenin bir yarısı evlerine hukuksuzca baskın yapma cüretinden vazgeçirmiştir.” şeklinde konuştu.

Arslan, “Yapılan işlemlerde hiçbir kanunsuzluk ve hukuksuzluğun olmadığı, tarafsız ve objektif müfettişlerce yapılacak bir idari soruşturmada dahi ortaya çıkabilecekken müvekkillerimiz bir kısım medya tarafından hedef tahtası haline getirilmişlerdir. Yasa dışılığın ve kanunsuzluğun aranması gereken yerin müvekkillerimizin evi, iş yeri ve ifadelerinin olmadığı er geç ortaya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘MÜVEKKİLLERİMİZ KENDİLERİ İFADEYE GELDİ’

“22 Temmuz’da olduğu gibi ev adresleri meslektaşları tarafından tespit edilemeyen müvekkillerimiz, yine kendi imkanlarıyla ifade vermeye gelmişlerdir.” Diyen Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık kamuoyu, ‘kaçma girişimi’ olarak lanse edilen saçmalığın bazı kalemşorların bilinçaltının dışa vurumu olduğunu anlamıştır. Müvekkillerimizin kanun ve hukuk önünde veremeyeceği hiçbir hesapları olmadığı gibi, kaçacak ve korkacak hiçbir şeylerinin bulunmadığı tüm halkımız tarafından bilinmelidir. Nisan ayında İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından bir gazeteci yazarın MİT tarafından dinlenmesi olayında ‘mahkeme kararı varsa yapılan işlem hukukidir’ denilerek karar verilirken, emniyet istihbaratta çalışan müvekkillerimiz aynı ithamlarla operasyon konusu yapılmaktadır. İdarenin adli operasyonu olarak cumhuriyet tarihine geçen ilk soruşturma derhal ehil kişiler tarafından devralınmalı ve HSYK bu hukuksuzluğa artık ‘dur’ demelidir. Cezaevindeki müvekkillerimizin de en kısa süre içerisinde özgürlüğe kavuşması için bütün hukuki adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz.”

Avukat Arslan, sorular üzerine ise, “Şu anda arkadaşlardan aldığım bilgiye göre İstanbul Emniyeti’nde gözaltında 7 kişi var. Ancak bu rakam kesin değil. Sorgu işlemi başladı. Sorulan sorular da aynı 22 Temmuz’daki operasyonun sorularının aynıları. Müvekkillerimizin görevi gereği yapması gerektiği şeyleri niçin yaptınız? diye sorulmaktadır. Bir kısım sorular zaten çok anlamsız. Çok uzun -1 sayfadan uzun- sorular da var. Gözaltına alınanlar istihbaratçı polisler. Bu kişiler, istihbari dinlemelerle ilgili gözaltına alındı. O yüzden direk Selam Tevhid örgütüyle direk ilintili değil. 33 emniyet mensubu da istihbarat şubede görevliydi.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.