Polislere Yönelik Operasyonda Eski Müdür Kendi İsteğiyle İfade Vermeye Geldi

Polislere Yönelik Operasyonda Eski Müdür Kendi İsteğiyle İfade Vermeye Geldi

Kilis'te dün gözaltına alınan 23 polisten 16'sı savcılık tarafından 7 polis hakim tarafından serbest bırakıldı. Dün gece Kilis’e getirilen 3 polisin sorgusu ise adliyede devam ediyor. İfadesi alınması için kendi isteğiyle Kilis Adliyesine...

Kilis'te dün gözaltına alınan 23 polisten 16'sı savcılık tarafından 7 polis hakim tarafından serbest bırakıldı. Dün gece Kilis’e getirilen 3 polisin sorgusu ise adliyede devam ediyor. İfadesi alınması için kendi isteğiyle Kilis Adliyesine gelen 2002 – 2007 yılları arasında Kilis İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Gürsel Aktepe adliye önünde basın açıklaması yaptı.

"Milletimizin vicdanına seslenmek istiyorum" diye söze başlayan İstihbarat eski Şube Müdürü Aktepe, “Son dönemde meslek hayatı boyunca en ufak bir lekenin dahi kondurulamayan arkadaşlarımızın yalan, iftira ve suç isnadıyla mağdur edildiklerini ve zulme maruz bırakıldıklarını görüyoruz. Ne oldu da sicillerinde en ufak bir leke olmayan bu arkadaşlar suçlanmaya ve değişik yaftalamalarla karşı karşıya kaldılar. Şunu belirteyim ki kula kul olmadı bu arkadaşlarımız. Haksızlıkları ve usulsüzlükleri görmezlikten gelmediler. Adaletin tesisiyle kendilerine düşen görevleri ayrım gözetmeksizin yerine getirdiler.” diye konuştu.

'MİLLETİN NAMUSUNU VE MALINI KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKMEDİK'

Bingöl’de şehit edilenlerden Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin’in en yakın arkadaşı olduğunu belirten Aktepe, gerekirse canlarını ortaya koyarak ülkeye kastedenlere karşı dimdik durdukları söyledi. Aktepe, “Milletin namusunu ve malını kimseye peşkeş çekmedik. Bunların neresi suç.” diye sordu.

'HARAM YEMEDİK VE YEDİRMEDİK'

"Terör örgütlerinin milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaması için gecemizi gündüzümüze katıp çalıştık. Vatan evlatlarının uyuşturucuya müptela edilmemesi için, hayatların karartılmaması için çalıştık" diyen Aktepe sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletten aldığımız maaşla geçindik. Kimseden beş kuruş menfaat temin etmedik. Haram yemedik ve yedirmedik. Hukukun ve kanunların dışına hiçbir zaman çıkmadık.”

Hakkında usulsüz dinleme sucu isnat edildiği söyleyen İstihbarat eski Şube Müdürü Aktepe, “Bizim yaptığımız bütün faaliyetler Anayasanın 22. maddesine dayanır. Bütün faaliyetler hâkim izni ile olmuştur. Anayasanın hükmü yerine getirilmesi hiçbir zaman suç isnat edilemez.” diye devam etti.

'EĞİLMEDEN, BÜKÜLMEDEN, YIKILMADAN DİMDİK DURACAĞIMIZA YEDİ DÜVEL ŞAHİT OLSUN'

2013 yılında hiçbir gerekçe gösterilmeden görev yeri değiştirilen Aktepe, "2014 yılı Mayıs ayında hakkımda mesnetsiz ve yanlı olarak başlatılan soruşturmada meslekten men edildim ve mağdur edildim." ifadelerini kullandı. 2014 Eylül ayında haksız bir şekilde meslekten çıkarıldığını söyleyen Aktepe “2007 yılında Kilis’te çalıştığı dönemde hakim kararıyla yaptığımız bir dinlemeden dolayı buradayım. Allah’ın izniyle her türlü zulme eza ve cefaya maruz kalsak ta daima insani değerlerin yanında hak ve hakikatin yanında yer almaya, eğilmeden, bükülmeden, yıkılmadan dimdik duracağımıza yedi düvel şahit olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Avukat İbrahim Tayaksi ise müvekkilinin kendisinin geldiğini vurgulayıp, "Herhangi bir gözaltı yoktur. Şimdi gidip savcıya ifade vereceğiz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.