Polislerden 9'u Serbest Bırakıldı

Polislerden 9'u Serbest Bırakıldı

Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınan emniyet personelinden 9'u serbest bırakıldı, 4'ü ise tutuklandı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor tutuklanmaya gerekçe gösterildi....

Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınan emniyet personelinden 9'u serbest bırakıldı, 4'ü ise tutuklandı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor tutuklanmaya gerekçe gösterildi.

Dün İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen 20 polisten 7’si savcılık tarafından serbest bırakılırken 13’ü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler M.G., O.K., S.T., S.B., Ş.Y., U.Ç., A.A., A.Y., E.D., E.S., H.D., İ.Ş. ve S.D.’nin mahkeme sorgusu bu sabah tamamlandı.

5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan kararını 13.30’da açıkladı. Mahkeme, şüphelilerden M.G., U.Ç., A.A. ve S.D.’nin 'kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek' iddiasıyla tutuklanmalarına karar verdi.

Karar tutanağında, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin düzenlediği rapor tutuklanmaya gerekçe olarak gösterildi. Kararda, bu rapora göre, şüphelilerin istihbarat şubede görev yaptıkları dönemde görevin sağladığı nüfuz ve güç ile yasadışı olarak oluşturulan örgütün amaçlarına ulaşmak için toplumda tanınan ve kamuoyuna mal olmuş kişileri kimlik bilgilerini eksik ya da yanlış yazarak dinlediklerinin anlaşıldığı belirtildi. Şüphelilerin, yargı mensuplarını aldatacak şekilde iletişim tespit kararları aldığını ifade eden hakim, kaçma, delilleri yok etme, gizleme ve tanık ve mağdurların üzerinde baskı oluşturma şüpheleri olduğunu kaydetti.

Tutuklanan polislerden S.D. ilk operasyonda da gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. 9 şüphelinin ise serbest bırakılmasına karar veren mahkeme, bu polisler hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Hakim, tüm şüphelilerin “Görevi kötüye kullanma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçlarından tutuklamayı gerektirir derecede delil olmadığı gerekçesiyle bu suçlamalardan tutuklanmalarına gerek olmadığını kaydetti.

Polislere yönelik 2. operasyonda tutuklama sayısı 8'e yükseldi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.