Polisin Avukata Şiddet Uyguladığı İddiasına Soruşturma

Polisin Avukata Şiddet Uyguladığı İddiasına Soruşturma

Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Samsun Barosu'na bağlı avukat Ayşegül Gizem Kargı'nın polis merkezinde fiziki şiddet ve kötü muameleye maruz kaldığını belirterek, Vali İbrahim Şahin'in konu hakkında soruşturma başlatılması talimatı...

Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Samsun Barosu'na bağlı avukat Ayşegül Gizem Kargı'nın polis merkezinde fiziki şiddet ve kötü muameleye maruz kaldığını belirterek, Vali İbrahim Şahin'in konu hakkında soruşturma başlatılması talimatı verdiğini açıkladı.

Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Gazi Polis Merkezi'nde yaşanan olayla ilgili Baro Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Samsun Barosu olarak yaşanan bu olayı kınadıklarını ifade eden Gürbüz, baro avukatlarından Ayşegül Gizem Kargı'nın ve yardımcı elemanlarının, 11 Kasım 2014 gecesi mesleki görevlerini ifa ettikleri sırada, Gazi Polis Merkezi'nde birkaç polis memuru tarafından fiziksel şiddet, hakaret ve kötü muameleye maruz kaldıklarını söyledi.

Adaletin tesisindeki tartışılmaz ve vazgeçilmez görevin bilinciyle özveriyle görevlerini yapma gayreti içinde olduklarını ifade eden Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, "Bu görevimizi ifa ederken çalışma arkadaşlarımız olarak gördüğümüz bir meslek örgütünün bir kısım elemanlarının mesleğimize ve meslektaşlarımıza reva gördüğü kötü muamele herşeyden önce adaletin tesisi sürecinde kurumlar arasında var olan uyumun zedelenmesi sonucunu doğurmaktadır." dedi.

Bu tür fevri davranışların tüm polis teşkilatına mal edilemeyeceğinin bilincinde olduklarını vurgulayan Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, "Bu nedenle, bu tür tutum ve davranışta bulunan görevlilerle ilgili kurumları nezdinde gerekli yasal soruşturmaların etkin şekilde yapılacağı hususunda bir şüphemiz de bulunmamaktadır. Nitekim Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin ile yapılan görüşme esnasında, Sayın Valimiz konuya samimiyetle eğilerek ilgililer hakkında soruşturma başlatılması talimatı vermiştir." açıklamasında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.