Polis Hakları Savunucuları Derneği: Polisimize Kumpas Kuruldu

Polis Hakları Savunucuları Derneği: Polisimize Kumpas Kuruldu

Polis Hakları Savunucuları Derneği'nden Fuat Çakmak, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları ve son olarak İzmir’de düzenlenen liman operasyonunda rüşvet ve yolsuzluğu belgeleyen polislere kumpas kurulduğunu söyledi. İzmir Adliyesi önünde...

Polis Hakları Savunucuları Derneği'nden Fuat Çakmak, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları ve son olarak İzmir’de düzenlenen liman operasyonunda rüşvet ve yolsuzluğu belgeleyen polislere kumpas kurulduğunu söyledi. İzmir Adliyesi önünde 32 meslektaşına moral vermek amacıyla basın açıklaması yapan Çakmak, “Emniyet teşkilatına yönelik hükümetin son dönemdeki tutumu, yaşanan sürgünler, açığa alınmalar, meslekten ihraçlar ve yapılan hukuksuz gözaltılar, emekli emniyet mensubu olan bizleri basın açıklaması yapmaya zorunlu kılmıştır. Hayatını emniyet teşkilatına emek vererek geçiren, hukuk, kanun ve adaletten ayrılmayan, ülkemiz için her türlü fedakârlığa katlanan bu memleketin özbeöz vatan evlatlarına yapılan iftara ve mesnetsiz yakıştırmalar, nihayetindeki hukuksuz gözaltına almalar, toplum vicdanını ve bizleri derinden yaralamıştır.” dedi.

'TERÖRİSTİN HEYKELİ DİKİLİYOR, POLİSLER TUTUKLANIYOR'

Türkiye’de yaşananları mantıkla açıklamanın mümkün olmadığını savunan Fuat Çakmak, “Ülkemiz topraklarında eli kanlı teröristin heykeli dikiliyor. Ay yıldızlı bayrağımız indiriliyor. Bölücü örgütün mezarlıkları şehitlik yapılıyor. Örgütün gençlik yapılanması uyuşturucu operasyonu yaparak, 'bu bölgenin güvenlik gücü benim' diyor. Yollarda kimlik kontrolü yapıyor. Sokaklarda terör estiriyor. Güvenlik kuvvetlerine saldırıyor. Gençlerimiz sokak ortasında uyuşturucudan ölüyor. Buna karşılık bu terör örgütü ve uyuşturucu baronlarına karşı bir şey yapılmazken yıllarca terör örgütleriyle, uyuşturucuyla, yolsuzluk ve hırsızlıkla mücadele eden kahraman emniyet mensuplarına operasyon yapılarak hukuksuzca gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor.“ şeklinde konuştu.

'GÖZALTINA ALINAN POLİSLER, DEVLET TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİ'

Gözaltına alınan polislerin metanetinin, açıkça suçsuz olduklarının resmi olduğunu belirten Çakmak, “Ancak gözaltına alınan meslektaşlarımız, ekranlarda da görüldüğü gibi gayet metin ve kendine güven içerisinde, başları dik ve onurlu bir şekilde durmaktadırlar. Bu da onların hırsızlığa, yolsuzluğa, kanunsuzluğa bulaşmadıklarının apaçık bir göstergesidir. Gözaltına alınan meslektaşlarımızın hiçbirinin yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet suçları olmadığı gibi devletimizin büyükleri tarafından takdir ve taltifle ödüllendirilmişlerdir.” dedi.

'SAVCILAR KOLLUK KUVVETLERİNİN ADLİ AMİRLERİDİR'

Polislerin hukuk ve emir dahilinde hareket ettiğinin altını çizen Çakmak, “Savcılar, kolluk kuvvetlerinin adli amirleridir. Kolluk kuvvetleri, verilen emri yerine getirmekle mükelleftir. Bu çerçevede meslektaşlarımızın suç işlemiş gibi gösterilmesi, acaba HSYK seçimlerinden sonra yargı mensuplarına yapılacak operasyona da bir hazırlık mıdır? Türk milletinin kahraman polislerine bir intikam düşüncesiyle sorumsuzca yayın yapan medya aracılığıyla algı operasyonu yapılarak kumpas kurulmaktadır. Bu kumpası kuranlar şunu açıkça bilmelidir ki milletimizin feraseti ve sağduyusu bu oyunları bozacak, gerçek suçlular er ya da geç yargı önüne çıkarılacaktır. Bu operasyonların aslında suça ve hukuksuzluğa bulaşmamış gerçek vatan evlatlarının devletten tasfiye edilme operasyonu olduğuna herkesçe malumdur ancak iyi bilinmelidir ki bu ülkede hakka, hukuka, adalete saygılı daha birçok emniyet ve yargı mensubu bulunmaktadır. Bu nedenle bu güzel ülkemiz, dar oligarşik bir yapıya ve zümreye asla teslim edilmeyecektir. Buradan yüce Türk milletine sesleniyoruz, merak etmesinler. Türk milletinin evlatlarına Acem oyunu ve kumpası kuranlar bilsinler ki hak ve hakikatler er geç ortaya çıkacaktır. Vatan evlatlarının kollarına takılan o kelepçelerin, bir gün bu hukuksuzlukları yapanların kendi boyunlarına takılacağından asla şüpheleri olmasın. Bizler Polis Hakları Savunucuları Derneği olarak ülkemizin huzur ve aşayişini sağlayan, demokrasinin ve cumhuriyetinin teminatı olan polis teşkilatına yapılan bu hukuksuzlukların, mesnetsiz ve belgesiz suçlamaların, karalama ve itibarsızlaştırmanın bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Görevlerini vatan aşkı ve sevgisiyle yapan bu meslektaşlarımızın suçsuz ve masum olduklarına inanıyor ve ailelerinin üzüntülerini paylaşıyoruz.“ diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.