Play-Off’larda avantaj Adana’da

Play-Off’larda avantaj Adana’da

Bank Asya 1. ligde, büyük bir olasılıkla 17-23 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da oynanacak play-off maçlarının statüsü açıklandı. Buna göre, iki takım arasındaki eşitlik halinde, normal ligi daha üst sırada bitiren takım Süper lige çıkmada avanta

TFF 1. Lig’de, 1. ve 2. sıraları alan iki takımın Süper Lig’e yükselmesinin ardından Ligde 3, 4, 5 ve 6. sırayı alan toplam dört takım Süper Lige yükselecek 3. takımın belirleneceği yükselme gurubunda mücadele edecek. Maçlar, tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Yükselme grubu müsabakaları sonunda 1. sırayı alan takım Süper Lige yükselecek 3. takım olacak.

Statü gereğince, iki takım arasında puan eşitliği varsa; iki takım arasında oynanan yükselme gurubu müsabakası sonucuna bakılacak. Şayet bu maçta berabere tamamlanmış ise, Yükselme gurubundaki gol averajına bakılacak. Takımların gol averajının eşit olması durumunda yükselme grubunda daha fazla gol atan takım üst sırada yer alacak.. Bütün bu koşullara rağmen eşitlik devam ediyorsa çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakalarındaki sıralamaya göre üstte olacak takım süper lige yükselecek.
Yükselme grubunda, aynı puana sahip takım sayısı üç ise; bu takımların birbirleriye oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveliyle kesin sonuç belirlenecek. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmayacak..) Buna göre, önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılacak, puan cetvelinde puan eşitliği varsa yükselme grubundaki kendi aralarındaki puan cetvelindeki gol averajı geçerli olacak. Takımlar arasında gol averajı da eşit ise yükselme grubunda daha fazla gol atan takım lige çıkacak 3. takımı oluşturacak. Bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakaları genel puan cetvelindeki sıralamaya göre yükselme gurubundaki sıralama belirlenecek.
Yükselme grubunda, bütün takımların puan eşitliği halinde; puan cetvelindeki gol averajına bakılacak. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takım avantajlı olacak. Bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakaları genel puan cetvelindeki sıralamaya göre yükselme gurubundaki sıralama belirlenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.