Plaklar kollara çanta oluyor

Plaklar kollara çanta oluyor

Bir zamanlar pikaplarda kulaklara hitap eden birbirinden değerli sanatçıların plakları şimdilerde çanta olarak hayranlarının kollarında taşınıyor.

Long Play olarak bilinen plaklardan çanta yapma fikrinin kendisini böyle bir üretim yapmaya yönlendirdiğini ifade eden Hatice Hazır, uzun zamandır tozlu raflarda bekleyen plakların kırılıp gitmesi yerine bu şekilde değerlendirilmesinin yanlış olmadığına inanarak böyle bir çalışma içerisine girdiğini ifade eden Hazır, “Plaklardan yapılan çantaların birkaç modeli var. Ancak en çok beğenilen modeli iki plağın bir deri ile birbirini perçinlenerek yapılması ile ortaya çıkan çalışma. Bu bayanlar tarafından oldukça ilgi çekiyor” dedi.

Plaklardan çanta yapmaktan gelir elde etmenin yanı sıra unutulup giden plakların yeniden gün ışığına çıkmasının kendisini daha çok mutlu ettiğini söyleyen Hatice Hazır, “Plaklardan yaptığım çantaların daha ucuza mal etmek ve daha çok yapmak için arayış içerisine girdim. Çünkü eski plakları bulmak oldukça mesele idi. Hatta öyle bir boyuta geldi ki birçok bayan arkadaş sevdikleri sanatçıların plaklarını talep etmeye başladı. Özellikle Barış Manço, Zeki Müren, Nilüfer, Gönül Yazar gibi unutulmayan sanatçıların hayranları olan arkadaşlar sipariş vermeye bile başladı. Ancak hayranların her istediği sanatçının plağını bulmak zor oluyor” diye konuştu.

Önceleri hobi olarak yapmayı hedeflediği plaktan çanta yapma işinin ilgi görmesinden sonra seri olarak yapmayı hedeflediğini ancak bunun için bir takım fedakarlık yapması gerektiğini de ifade eden Hazır, “Plakların bu şekilde değerlendiğini öğrenen satıcılar plaklara fazla para istemeye başladı. Bazen plakların kesilmesi veya perçinlenmesi sırasında plaklar kırılabiliyor. Buda bizim masrafı artırıyor. Ama ne olursa olsun yıllarca pikaplardan unutulmaz eserleri yayınlanan sanatçılarımızın çürümeye yüz tutan plaklarının bu şekilde gün ışığına çıkması güzel bir duygu. Umarım böyle yaparak yanlış bir iş yapmıyoruzdur” dedi.

Uzun zamandır pikap, plak ve çeşitli antika eşyalar toplayarak kendisine güzel bir uğraş bulan Net Ajans sahibi Mustafa Akgün ise yıllardır hobi olarak topladığı plakların bu şekilde değerlendirilmesinin güzel bir duygu olduğunu söyledi. Akgün, “Ben yıllardır plak ve benzeri eski eşyaları topluyordum. Son zamanlarda plakların bu şekilde çanta yapılması gündeme gelince plaklar bir anda rağbet görmeye başladı. Hatice Hanım da plaklardan çanta yapma geleneğine öncülcük eden birkaç kişiden birisi. Kendisine bu konuda yardımcı oluyoruz” diyerek bu tür çalışmaya her zaman destek olmaya hazır olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.