Pkk'lıların Yaktığı Dershanedeki Dehşet Gündüz Görüntüsüyle Açığa Çıktı

Pkk'lıların Yaktığı Dershanedeki Dehşet Gündüz Görüntüsüyle Açığa Çıktı

Muş’un Bulanık ilçesinde, PKK terör örgütü yandaşlarının yaktığı dershanedeki dehşet, gündüz görüntüsüyle açığa çıktı. Polisin müdahale etmediği belirtilen eylemde yakılan dershane kullanılamaz hale geldi. Havai fişek ve molotoflarla...

Muş’un Bulanık ilçesinde, PKK terör örgütü yandaşlarının yaktığı dershanedeki dehşet, gündüz görüntüsüyle açığa çıktı. Polisin müdahale etmediği belirtilen eylemde yakılan dershane kullanılamaz hale geldi.

Havai fişek ve molotoflarla yakılan binayı Muş İl Emniyet Müdürü Faik Aksu ile birlikte ziyaret eden Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, dershane içinde inceleme yaptı. Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin izinde olduğu için yerine vekaleten bakan Malazgirt Kaymakamı Atasoy, dershaneyi inceleyerek 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

Baskın sırasında örgüt yandaşları binanın iki katını tamamen tahrip ederken, binaya ait fayans ve mermerleri de kırarak, binanın pek çok bölümünü kullanılamaz hale getirdiği belirlendi. Girişteki bilgisayarların da parçalandığı saldırıda sağlam cam kalmadı. Duvarların ve tavanların yangından simsiyah olduğu binada bir Kur'an'ı Kerim'in ise yanmamış olması dikkat çekti.

Bir yıldır dershanenin hizmet verdiğini ve 172 kişiye üniversite kazandırdıklarını vurgulayan Dershane Müdürü Abdulkerim Altun, “2 hukuk, 2 tıp ve toplamda 172 öğrenciye üniversite kazandırdık. Karşılığı bu olmamalıydı. Hasarımız büyük. Ama yine de eğitim ve öğretimimize bir haftaya kadar devam edeceğiz. Bu karışıklıkların içine girmeyip işimize bakacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.