Pirinç Tanelerine Kuyumcu Titizliğiyle İsim Yazıp, Kolye Yapıyor

Pirinç Tanelerine Kuyumcu Titizliğiyle İsim Yazıp, Kolye Yapıyor

Batman’da hediyelik eşya satan bir esnaf kurduğu tezgah üzerinde pirinç tanelerine müşterilerinin istediği isimi yazıp kolye yapıyor.Hasankeyf İlçesi Kale Caddesinde 7 yıldır esnaflık yapan Zeki Doğan, pirinç taneciklerine kuyumcu titizliği...

Batman’da hediyelik eşya satan bir esnaf kurduğu tezgah üzerinde pirinç tanelerine müşterilerinin istediği isimi yazıp kolye yapıyor.

Hasankeyf İlçesi Kale Caddesinde 7 yıldır esnaflık yapan Zeki Doğan, pirinç taneciklerine kuyumcu titizliği ile isim yazıp kolye yapması görenlerin dikkatini çekiyor. Hediyelik eşya satan Doğan, pirinç tanelerinin her iki tarafına isim yazarak, bu işin bir sanat olduğunu ve herkesin yapamayacağını ifade ediyor.

Zeki Doğan Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, bu işe ilk başladığında zorlandığını, ancak zamanla öğrendiğini aktardı. Pirinç taneciklerine isim yazmanın çok zor olduğunu ve elleri titreyen birinin bu işi yapamayacağını anlatan Doğan, “Ben 7 yıldır yapıyorum ve zorlandığım zamanlar da oluyor. Bu işi yaparken kesinlikle stresli olmamaya çalışıyorum. Çünkü en ufak bir titreme, hata yapmanıza neden oluyor. Bu gerçekten titizlik isteyen bir iş, tecrübesi olmayan kimse yapamaz. Biz bunu sanat biliyoruz ve sanatımızın önemli olduğunu düşünüyoruz.” diyor.

“KUYUMCU TİTİZLİĞİNİ UYGULUYORUZ”

Pirinç tanelerine isim yazarken, kuyumcu titizliği ile yazmaya çalıştığını belirten Doğan, günde ortalama 20 tane yazabildiğini aktarıyor. İnsanlara pirinç tanelerine isim yazdığını söyleyince, gülüp alay edildiğini dile getiren Doğan, şunları söyledi: “Bu işi yaparken pirinç tanelerini bile tek tek seçiyorum. Buraya ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler mutlaka birer tane yaptırıp alıyor. Müşterilerim pirinç tanesinin üzerine sevgilisinin, annesinin, kız arkadaşının ve arkadaşlarının ismini yazdırıp kolye yapıp alıyorlar. Burada en çok satılan hediyelik eşya bu ürün. Bunun anlamı büyük, düşüncesi ile çok alan oluyor. Bu, bazı insanlara göre kolay bir iş gibi görünüyor ancak, göründüğü gibi değil, zor ve gerçekten titizlik ister.”

Doğan, 1990’lı yıllarda bu işin yapılmaya başlandığını ancak, çok başarılı çalışmaların ortaya çıkmadığını ifade ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.