Petkim'in Müşteri Şikayet Yönetim Sistemi Belgelendi

Petkim'in Müşteri Şikayet Yönetim Sistemi Belgelendi

Müşteri odaklı çalışmalara ağırlık veren Petkim, Türkiye petrokimya sektöründe TS ISO 10002 Müşteri Şikayet Yönetimi Sistemi’ne geçen ilk şirket oldu.

Müşteri odaklı çalışmalara ağırlık veren Petkim, Türkiye petrokimya sektöründe TS ISO 10002 Müşteri Şikayet Yönetimi Sistemi’ne geçen ilk şirket oldu. Genel Müdür Sadettin Korkut, “Şirketimizin genlerinde kalite var. Alınan belgeyle müşteriye yönelik tüm süreçlerde etkin bir standartımız olacak.” dedi.

TSE tarafından şeffaflık, erişebilirlik, objektiflik, hesap verebilirlik, sürekli iyileştirme gibi birçok standartta ele alınan değerlendirmelerden başarıyla geçen Petkim’in Aliağa ilçesindeki şirket merkezinde düzenlenen belgelendirme törenine, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Kaya ve TSE Başkanı Hulusi Şentürk katıldı. Törende konuşan Genel Müdür Korkut, “Bugüne kadarki tüm çalışmalarını döneminin ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirmiş olmas, başarısının temelini oluşturuyor.” dedi. Petkim'de entegre üretim sisteminin oldukça başarılı çalıştığını dile getiren Korkut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar uyguladığımız müşteri ilişkileri yönetim sistemleri, QDMS süreci ve şimdi ISO 10002 Müşteri Şikayet Yönetimi Sistemi birer basamak oluşturuyor. Şirketimiz, bu sistem standartlarını benimseyip geliştirerek önümüzdeki dönemde daha uluslararası başarılar gerçekleştirecek. Ana hissedarımız olan SOCAR’ın rafineri, petrokimya, enerji ve lojistik entegrasyonu vizyonuyla ele aldığı yatırımlar. önümüzdeki birkaç yıl içinde üretime başlamış olacak.”

TSE Başkanı Şentürk ise Petkim ve SOCAR’ın önemli müşterileri arasında yer aldığını söyledi. Petkim’in TSE’den daha çok yönetim sistemlerine yönelik belgele aldığını ifade ederek, “Ürün standartlarının geliştirilmesi hizmetlerine doğru yönlendirmemiz gerekiyor. Petrokimya ürünleriyle ilgili ulusal ve uluslararası standartların geliştirilmesinde Petkim’le işbirliği içinde olmak istiyoruz. Petkim, pazarı bizden çok daha iyi biliyor. Biz de bir konu hakkında ne yapılması gerektiğini iyi biliyoruz. İşbirliğini bu alanda ortaya koymak önemli olacak. TSE olarak yeni belge çalışmalarına da devam ediyoruz. SR 10 Sosyal Sorumluluk Belgesi bunlardan biri.” şeklinde konuştu.

TS ISO 10002 Müşteri Şikayet Yönetimi Sistemi, bugüne kadar Türkiye’de Petkim dışında 98 kuruluşta uygulanırken sadece üçü kimya sanayisi şirketlerinde. Sistem, şirketlere müşteri şikayetiyle karşılaşılan durumlarda nasıl davranmaları gerektiğine dair yol gösterirken problemlerin en adil şekilde ele alınmasını sağlıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.