Pet şişelerle su taşıyıp fidan suluyor

Pet şişelerle su taşıyıp fidan suluyor

Kulu ilçesinde, 11 yıl önce diktiği çam fidanlarını pet şişelerle su taşıyıp tek tek sulayarak yaşamaları için çalışan TEMA gönüllüsü vatandaş, fidanların bakımı için yardım istiyor

Konya'nın Kulu ilçesinde, 11 yıl önce diktiği çam fidanlarını pet şişelerle su taşıyıp tek tek sulayarak yaşamaları için çalışan TEMA gönüllüsü vatandaş, fidanların bakımı için yardım istiyor.
Kulu'da yaşayan TEMA gönüllüsü Ramazan Uludağ, 2000 yılında Düden Gölü yakınlarında bulunan Kepez mevkiindeki Sivri Tepesi üzerinde 20 dekarlık alana diğer TEMA gönüllülerinin de yardımıyla 2 bin 100 adet fidan dikti. Etrafı tel örgü ile çevrilen arazideki fidanların, bu yıla kadar kendi imkanları ve katkılarla yılda birkaç kez sulandığını anlatan Ramazan Uludağ, "Daha sonra sulamaya ara verildi. Fidanların sulanması için yardım talebim oldu. Yeterli yardımı göremeyince fidanların kurumaması için pet şişelere su doldurarak otomobilimin bagaj ve koltuklarında fidan sahasına taşıdım ve tek tek suladım. Diktiğim fidanlar da bir canlı. Sulamadığım zaman rahat uyuyamıyorum. Fidanlık alanı, kendi adını verecek kurum ve kuruluşlara teslim etmek istiyorum. Bu alanı teslim alarak kendi isimlerini yazıp hatıra ormanı olarak ilgilenebilirler. Etrafı tel örgü ile çevrili alanda fidan da yetiştirilebilir. Bizim gücümüz bu zamana kadar yetişti. Lütfen teslim alıp kendilerine mal etsinler ve on yıllık fidanlar kurumasın. Her yıl Türkiye'nin değişik yerlerinde fidanlar toprakla buluşturuluyor. Seve seve dikiyoruz ama önemlisi sulamak ve bakımını yapmak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.