Peşmerge’ye Lojistik Destek Gönüllü Kürtlerden

Peşmerge’ye Lojistik Destek Gönüllü Kürtlerden

Irak Kürdistan bölgesinde Irak- Şam İslam Devleti( IŞİD) militanlarının saldırılarına karşı koyan Peşmerge'nin önemi giderek artıyor. Kürt bölgesinde yüzlerce gönüllü, Peşmerge kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile...

Irak Kürdistan bölgesinde Irak- Şam İslam Devleti( IŞİD) militanlarının saldırılarına karşı koyan Peşmerge'nin önemi giderek artıyor. Kürt bölgesinde yüzlerce gönüllü, Peşmerge kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile lojistik merkezlerde çalışıyor.

Zurgezraw adlı lojistik merkezine hergün, aralarında yaşlıların da olduğu yüzlerce kişi çalışmak için geliyor. Gelenlerin içinde çaycıdan, taksiciye hatta öğrenciler bile var. Merekde kimi yemek hazırlıyor, kimisi ise askerlere çay demliyor. Merkezde her gün pilav üstü tavuk hazırlanıp araçlara yüklenerek cepheye yollanıyor.

Peşmerge'nin Kürtlerin toprağını ve şerefini koruduğunu söyleyen Zurgezraw Gönüllü Merkezi Sorumlusu Ömer Dizayi, “ Peşmerge’ye hizmet etmek herkesin görevi. Burada gördüğünüz malzemenin tamamı gönüllü bir işadamı tarafından karşılanıyor. Buraya gelen gönüllüler ile Peşmerge'nin lojistik ihtiyaçlarını hazırlıyoruz. Onlar bizim şerefimizi korumak için canını veriyor, biz de bu tür yardımlarla onlarla aynı safta yer aldığımızı gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Peşemerge komutanlarından Selim Muhammed, halkın ilgisinden ve sevgisinden memnun kaldıklarını söyledi. Peşmerge'nin kendi halkını ve toprağını korumak için canını feda etmeye hazır olduğunu belirten Selim, “Peşmerge’ye karşı halkın sevgisini görünce heyecanlanıyorum.” dedi.

KÜRT HALKININ ULUSAL SAVUNMA GÜCÜ: PEŞMERGE

Irak Kürdistan bölgesinin silahlı gücü Peşmerge Kürtçede 'ölümüne savaşan' anlamına geliyor.

Irak- Şam İslam Devleti( IŞİD) militanlarının Irak Kürdistan bölgesine saldırısının ardından yeniden dünya gündemine gelen silahlı Peşmerge'nin 190 bin olduğu tahmin ediliyor. Peşemerge'nin çeğirdeğini Irak ordusuna karşı savaşmış ve Kürt gruplar arası iç çatışmalara katılmış tecrübeli savaşçılar oluşturuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.