Peşmerge, Mahmur'da Işid'e Karşı Hendek Kazıdı

Peşmerge, Mahmur'da Işid'e Karşı Hendek Kazıdı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi güvenlik gücü Peşmerge, Irak- Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırısına karşı, Erbil'e 55 kilometre uzaklığındaki Mahmur Kasabası'nın çevresinde hendek kazdı. Mahmur'un Haji Hüseyin Köyü'nden başlayan...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi güvenlik gücü Peşmerge, Irak- Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırısına karşı, Erbil'e 55 kilometre uzaklığındaki Mahmur Kasabası'nın çevresinde hendek kazdı. Mahmur'un Haji Hüseyin Köyü'nden başlayan hendek, Gwer'in Kuşafe bölgesine kadar uzanıyor. Kazılan hendeklerde nöbet tutan Peşmerge askerlerinin elleri tetikte gözleri ise IŞİD militanlarında.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Peşmerge Komutanı Jutyar Ahmed, IŞİD militanlarını Çitare bölgesine kadar kovaladıklarını söyledi.

Jutyar:" Şu an bulunduğumuz bölge IŞİD militanlarının elindeydi. Ancak, onları Çitare ve Molla Ali bölgesine kadar kovaladık. Bölgedeki insanlar bizi telefonla arayarak IŞİD'in elinden kurtarmamazı istiyorlar. Orası Arap bölgesi olduğu için çok ilerlemek istemiyoruz. " şeklinde konuştu.

Irak ordusunun yakın bir zamanda IŞİD militanlarını Mahmur dışındaki bölgede bombalayacağını söyleyen Jutyar, bombardımanın ardından ilerleyeceklerini ifade etti. Kasabada yaşayan kadınlar ve çocuklar tahliye edilerek Erbil'e gönderiliyor.

Bölge halkı ise IŞİD militanlarından korkmadıklarını söylüyor.

Bu arada bölgede bu sabah yaşanan çatışmada 12 IŞİD militanın öldürüldüğü bildirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.